SEYİT ÖMER YILDIZ

Anadolu’nun eşssiz lezzetlerinden olan sucuk ve pastırmaya gurbetçi ilgisi yoğun. Fiyatların yüksek olması sebebi ile pek fazla kişinin tüketemediği pastırmayı gurbetçiler kilolarca alabiliyor.

Sivas’ta sucuk ve pastırma satışı yapan esnaflardan Mahir Dayı; “ Gurbetçi vatandaşlarımız her yıl geldiklerinde buradan pastırma, sucuk ve kavurmayı alarak götürüyorlar. Her zaman olduğu gibi yine yoğun bir talep var. Ancak bu sene pandemiden dolayı bir miktar düşüş var fakat buna rağmen satışlar iyi durumda” dedi.

Dayı; “ Günlük 40 ile 60 kilo arasında satışlarımız mevcut tabi ağustos ayının sonu ve eylül ayı ile birlikte dönüşler daha da artacak bu nedenle de satışlarımız daha da artacaktır. Çünkü her yıl bu şekilde oluyor. Vatandaşlarımız pastırma, sucuk ve kavurmayı buradan vakumlu bir şekilde alarak yurtdışına evlerine götürüyorlar, hediye olarakta alanlar oluyor”ifadelerini kullandı.

Dayı son olarak; “ Şuanda pastırma 120 TL, sucuk 55 TL ve kavurmamızda 100 lira olarak satıyoruz. Geçtiğimiz yılın fiyatı ile arasında çok bir fark yok. Bu şekilde müşterilerimizin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.