MEHMET TIRPAN

Türkiye’de 27 il ve 180 ilçede abonelerine doğa dostu, güvenli ve ekonomik doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, 3 milyonuncu abonesine ulaştı. 3 milyonuncu aboneye ulaşmanın sevincini yaşayan Aksa Sivas Doğalgaz Dağıtım A.Ş. personeli pasta kesti.

Programa ilişkin bilgiler veren Aksa Sivas Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü İnan Yıldırım, 27 ilde elde edilen başarıyı kutlamak adına personelle birlikte pasta kestiklerini ve müşterilerine ikram ettiklerini söyledi.

Aksa Doğalgaz’ın Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Türkiye’nin dört bir yanındaki 27 il, 180 ilçe ve beldede kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerini 2002 yılından bu yana sürdüren Aksa Doğalgaz, 2019 Temmuz ayı itibarıyla 3 milyon aboneye ulaştı. 2018 yılında gerçekleştirdiği 681 milyon TL yatırımla 3 bin 409 kilometre yeni şebeke imalatı gerçekleştiren ve böylece toplam şebeke uzunluğunu 27 bin 883 kilometreye ulaştıran Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin ulaştığı toplam doğal gaz şebeke uzunluğunun yüzde 20’sini oluşturuyor” dedi.

Faaliyet alanında yer alan 27 il, 180 ilçe ve beldede yaklaşık 15 milyon nüfus, 4,8 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz’ın Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtımcısı konumunda olduğunun altını çizen Yıldırım, “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor sloganıyla yatırımlarını Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgeleri ve yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürecektir. Bu anlayışla Aksa Doğalgaz, lisans bölgesinde yer alan Sivas ilinde, bin 610 kilometrelik şebeke uzunluğuyla, il merkezi ve Şarkışla, Suşehri, Gürün, Gemerek, Kangal, Zara, Divriği,  olmak üzere 7 ilçede, 141 bin 950 aboneye hizmet veriyor. 2019 yılındaki yatırım çalışmaları kapsamında yıl sonuna kadar 13 bin aboneye daha doğal gaz ulaştırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlara doğal gaz dönüşüm işlemlerini kış aylarından önce tamamlamalarını ve doğal gaz konforuyla sıcacık bir kış geçirmelerini öneriyoruz” şeklinde konuştu.