MEHMET TIRPAN

Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Kurban bayramı öncesinde vatandaşlara dağlık noktasında çeşitli uyarılarda bulundu.

Özellikle sokaklarda et çekimi yapan kişilere itibar edilmemesi noktasında uyarılarda bulunan Başkan Akgül, “Mahalle aralarında et çekimi yapan kişi veya kişilere dikkat edin. Etlerini çektirmek isteyen vatandaşlar kendi bölgelerindeki kasapları tercih etsinler. 3-5 TL az veririm düşüncesine kapılıp da sağlığınızdan olmayın. Sokak ortasında paslı makinelerde et çekimi yaptırmayın” dedi.

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte vatandaşların hijyen kurallarına da titizlik göstermeleri gerektiğini vurgulayan Akgül, “Hijyen ve sağlık ortamlarından yoksun olan yerlerden uzak durularak mahalle aralarında, hijyen olmayan, sağlıksız koşullarda et çektirmemeleri, bu konuda yetkili olan kasaplara etlerini çektirmeleri tercih edilmelidir. Böylece halkımız kendi sağlıklarını koruma altına almış olacaklardır. Ayrıca kurban eti sağlıklı koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır. Kurban etini hemen buzdolabına koymayınız. Ya da sıcakken üzerini streç ile kapatmayınız. Etiniz bozulur ve küflenir. Küflenmiş ve üzeri yeşillenmiş etleri asla yemeyiniz. Kurban etini temiz kaplarda azami iki üç saat dinlendiriniz. Soğuyan etleri farklı boyutlarda hazırladığınız buzdolabı poşetleri ile muhafaza edip derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Etler derin dondurucuda -18 derecede uzun süre saklanabilirken, buzdolabında -2 derecede bir hafta saklanabilir. Kesilen kurbanın etini ilk gün yemeyiniz. Etiniz istediğiniz lezzette olmaz” şeklinde konuştu.