SÜMEYRA DENİZ

Başkan Aydın’ın Paşabahçe’yi sadece piknik alanı olarak değil aynı zamanda yaz, kış kullanılabilecek bir kamp merkezine dönüştürme fikri içerisinde yer alan otel projesinde gelişme yaşanmaması kamuoyunda da merak uyandırdı. Özellikle spor kulüplerinin kamp yapmasına imkân verecek olan mesire alanının Anadolu’nun sayılı merkezlerden birisi olması hedefleniyordu.

Sivas Belediyesi’nin yayın organı olan 4 Eylül Sivas Dergisi’nin 9. Sayısında yer alan otel ve kamp tesisine geniş yer verilmiş, 32 ve 33. sayfada projenin görselleri de okurlarla paylaşılmıştı. 

Dergide yer alan metinde ‘2006 yılında Paşabahçe’yi Sivas halkının hizmetine açarak Anadolu’nun en güzel mesire alanlarından birini şehrimize kazandıran Belediye Başkanı Sami Aydın, göreve ikinci gelişinde Paşabahçe’yi farklı bir duruma getirme planlarını hazırladı. Paşabahçe’nin şehir merkezine yakınlığı ve coğrafi şekli itibariyle az bulunabilecek mekânlardan birisi olduğunu düşünen Başkan Aydın, Paşabahçe’de sadece piknik yapılmasını istemiyor. Sivas içindeki ve dışındaki insanların en üst düzeyde istifade etmesi inancı ile Paşabahçe’yi, yaz kış kullanılabilecek bir kamp merkezine dönüştürmeyi hedefleyen Aydın, 2015 yılı itibariyle dönüşümü başlattı. İlk olarak Paşabahçe Mesire Alanını çevreleyen yamaçlara, insanların konaklayabileceği Yamaç Evleri yapılacağı. Daha sonra ise spor kulüplerinin de kamp yapabileceği bir kamp tesisi ve oteller inşa edilecek. Böylece Paşabahçe; gece-gündüz, yaz-kış hizmet veren Anadolu’nun sayılı merkezlerinden birisi olacak.” ifadeleri yer alıyor.

Tüm Türkiye’de ilgi konusu olan ve oldukça beğenilen bir proje olan  Yamaç evlerinin hayata geçirilmesinin ardından spor ve kamp tesisleri için de adım atılması bekleniyor.