SEYİT ÖMER YILDIZ

Ünü Dünya’ya yayılan Sivas bıçağı pandemi ile beraber daha fazla rağbet görmeye başladı. Covid-19 salgını nedeniyle vatandaşlar doğada yaz kış kampa giderken el emeği Sivas bıçaklarıda kampçıların vazgeçilmezi oldu.

Bıçak ustası Hasan İnanıcı; “ Sivas bıçağı tamemen el emeği olduğu için talep her zaman vardı. Çünkü çeliğinden sapına kadar ellerimizde şekil alıyor. Ancak pandemiden dolayı şuan Sivas merkezde satışlar azalsada internet satışları üzerinden özellikle kamp yapan kişiler sıkça tercih ediyorlar” dedi.

İnanıcı; “ İnsanlar son bir yıla yakın süredir salgın nedeniyle daha çok doğaya gidiyorlar, kamp yapıyorlar bu sebeplede Sivas bıçağını kalitesi nedeniyle tercih ediliyor. Bizlerde ihtiyaca karşılık verebilmek adına el emeği kamp bıçaklarını üretmeye başladık ve ilgiden memnunuz” ifadelerini kullandı.

Hasan İnanıcı; “ Bu özel olarak ürettiğimiz bıçaklar doğada her türlü ihtiyaca cevap verebiliyor. Oldukça sağlam bıçaklar. Fiyatları ise 100 ile 750 TL arasında değişen rakamlarda satıyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.