SEYİT ÖMER YILDIZ

Astım, bronşit, nefes darlığı gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinen kaya tuzu lambası pandemi nedeniyle daha çok ilgi görmeye başladı.

Sivas’ta doğal ve helal gıda sertifikalı ürünlerin satışını yapan Nurhanım Duman; “ Himalaya tuzu lambası ortamdaki havayı temizleme,oksijeni arttırma, radyasyonu alma noktasında havayı  temizlediği için korona virüs sürecinde vatandaşlar tarafından daha sık kullanılmaya başlandı”dedi.

Duman; “ Kaya tuzu lambası ısındıkça bulunduğu ortama iyonlar yayarak havayı temizleme etkisine sahip bu nedenle de insanlar biliyorsunuz uzun süredir evlerinde ve zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaya çalışıyorlar. Önlem amaçlı olarakta kaya tuzu lambasını alarak kullanıyorlar. Kişinin herhangi bir rahatsızlığı olmasa bile psikolojik olarak farklı bir tedbir almak ve bununla kendisini daha iyi hissetmek için bu ürünü alıyorlar” şeklinde konuştu.

Duman; “ Kaya tuzu lambaları 50 liradan başlıyor 140 liraya kadar fiyatları değişiyor. Bunun karicinde de vatandaşlar vücut dirençlerini arttırmak için propolis, andız pekmezi ve kekik suyu da çok kullanılan doğal ürünler arasında” diyerek açıklmasını sonlandırdı.