SEYİT ÖMER YILDIZ

Geçtiğimiz yıl Mart ayından beri covid-19 salgını ile birlikte insanlar eve kapanmaya başladı ancak sonrasında ise temiz hava ve rahat bir şekilde gezebilmek için doğaya yönelmeye başladı. Tabi bununla birlikte de kampa olan ilgi giderek artmaya başladı.

Sivas’ta av ve kamp malzemeleri satışı yapan Alper Erdinç yaptığı açıklamada; “Pandemi ile beraber insanlar daha çok kamp malzemelerine ilgi duymaya başladılar. Çünkü doğal olarak gidecekleri ve rahat bir şekilde oturabilecekleri cafeler restoranlar kalmadı ki uzun zamandır da kapalı bu tür işletmeler. Şuan bir artış ve var ve kamp sandalyesi, masası ve kamp çadırı satışlarında baya bir artış oldu” dedi.

Erdinç; “ Biz daha önceleride uyku tulumu, çadır, masa, sandalye çeşitlerimiz vardı ancak talep oluncada bizlerde çeşitlerimizi daha da arttırmaya başladık. Çünkü ciddi bir talep var insanlar evlerinde kalmaktan sıkıldı durum her ne olursa olsun insan yapısı gereği doğayı ve temiz havayı arıyor. Özellikle betonlaşan şehirlerin içerisinde birçoğumuzun apartmanlarda yaşadığını göz önünde bulundurursak doğada olma isteği daha da artıyor” ifadelerini kullandı.

En çok çadır, mat, uyku tulumu talep görüyor diyen Alper Erdinç; “ Müşterilerimiz isteklerine ve mevsimine göre tercihlerde bulunabiliyorlar. Yazın kamp yapmak isteynler ona göre bir hazırlık yaparken kışın kamp yapmak isteyenler ise daha dayanıklı ekipmanlar tercih ediyorlar. Ancak kış kampı çok tercih edilen bir durum değil o nedenle de daha çok yazlık ürünler tercih ediliyor ve yavaş yavaş artık yaz mevsimine ilerlemeye başladığımız şu günlerde insanlarda yavaş yavaş kamp ekipmanlarını tamamlamaya başlıyorlar. Bu anlamda da bizler elimizden geldiği şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.