MEHMET TIRPAN

Uzun süredir yağması beklenen kar yağışı Sivas’ta etkisini göstermeye başladı. Sivaslıların özlemle beklediği kar sonunda yağdı. Çocuklar karın keyfini doyasıya çıkaracak. Kar yağışının etkisini göstermeye başladığı andan itibaren ekipler kaldırımlarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Köy ve çevre yollarında da kazaların önüne geçilmek adına iş makineleri ile kar temizleme çalışmalarına ağırlık verildi. Kar yağışının önümüzdeki hafta Salı gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

KURAKLIK ENDİŞESİ BİR NEBZEDE OLSA AZALDI

Özellikle sonbahar aylarında yağmurun az yağması ve kar yağışının gecikmesi sebebi ile tedirginlik yaşayan Sivaslıları kuraklık korkusu sarmıştı. İlimizde kar yağışının etkisini göstermeye başlamasının ardından kuraklık endişesi bir nebzede olsa azaldı. Ayrıca yağan kar yağışı çiftçilerin de yüreğine su serpti. Yağan kar sayesinde ekinlerin üzeri örtülecek ve bitki soğuk havadan etkilenmemiş olacak.

YILDIZDAĞI DA KARDAN NASİBİNİ ALDI

Kayakçıların gözde merkezi haline gelen Yıldızdağ Kış Sporları Merkezi de yağan kardan nasibini aldı. Yeterince bölgeye kar yağmasının ardından Yıldız Dağ Kayak Merkezinin yeni sezona açılması bekleniyor. 

KARLAR DEPOLANMALI

Kış turizminin gözde kentinde kayak sezonunu erken açabilmek için kar depolama sisteminin hayata geçirilmelimesi gerekiyor. Suni karlama sisteminin de bulunduğu kayak merkezinin belirli bölgelerinde kar depolama alanları oluşturulmalı. Kış mevsiminde iş makinaları ile toplanan karlar depolarda muhafaza edilebilir. Kışın depolanan karlar ise sezonun başında yine iş makineleri aracılığı ile kayak yapılan bölgeye dağıtılıp, pistlerde gerekli düzenlemeler yapılabilir.