MEHMET TIRPAN

Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dr. Fuat Şen, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin özellikli diş tedavileri konusunda geçmiş 2-3 yıla göre ciddi mesafe kat ettiğini söyledi.

Uzman hekim kadrolarını güçlendirdiklerini ve güçlendirmeye de devam ettiklerini aktaran Başhekim Dr. Fuat Şen, “Genel anestezi ile diş tedavileri artık rahatlıkla yapılabiliyor. Genel Anestezi ile diş tedavilerini fiziksel ve zihinsel engelli hastalarımıza uyguluyoruz. Bu hastalarımızın çok fazla tedaviye  ihtiyaçları oluyor. Lokal anestezi ile bu hastalarımızı tedavi etme şansımız olmuyor. Aşırı fobisi ve öğürme refleksi olan hastalarımıza yine genel anestezi uyguluyoruz. Bazen de çocuk hastalarımıza uyguluyoruz” dedi.

2 yıldır anestezi işlemlerinin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde gerçekleştirildiğini aktaran Şen, “2 yıl önceye kadar anestezi uzmanımız yoktu. O nedenle geçmiş yıllarda vakaların yüzde 40’ını Numune Hastanesine giderek tedavi ediyorduk. Bu sorun son 2 yıldır ortadan kalktı. Yine gömülü diş çekimi, implant, kemik artımı, çenede kist operasyonları uzmanlık gerektiriyordu. Bu uzmanlık alanlarına da yapılan atamaların ardından 3 yıl içerisinde hastanemizdeki uzman sayımızı da artırmış olduk. Artık hastanemizde ciddi operasyonlar yapılabiliyor. Şuanda hastanemizde Çene Cerrahisi, Tedavi Uzmanı, Protez Uzmanı, Ortodonti ve Pedodonti Uzmanı, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanımız var. Uzmanlarımız sayısını artırmamızın ardından özellikli diş tedavileri konusunda iyi bir seviyeye geldik” ifadelerini kullandı.