TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu üyelerinden İl Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaret.

İstanbul’da yaşanan hain saldırının ardından Sivas’ta TÜRK-İŞ’e bağlı sendika başkanları İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy’u makamında ziyaret ederek taziye dileklerini ilettiler.

Ziyaret çıkışında heyet adına açıklamalarda bulunan Türk-İş Sivas İl Temsilcisi Zeki Ekici oyuna gelmeyeceklerini söyledi. Ekici “10 Aralık 2016 Cumartesi günü bir futbol müsabakası sonrası meydana gelen terör eylemleri, bu eylemler sonucu polis-sivil şehitler vermemiz ve onlarca insanımızın yaralanması emekçiler olarak bizleri de derinden yaralamıştır. Acımız, üzüntümüz kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Uzun bir süreden beri, devletimizi ve milletimizi bölgesel ve küresel bir aktör olma hedefinden saptırmak, istikrarsızlaştırmak ve "Uydu Devlet" haline getirmek için çok cepheli bir savaşa maruz kaldığımız gün gibi aşikârdır. Çok cepheli savaşa top yekûn mücadele vermek bir yükümlülük ve zorunluluktur.”

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Emekçiler olarak her zaman devletin yanında olduklarını ifade eden Ekici “Emekçiler olarak, her zaman olduğu gibi bugün de devletimizi koruma ve yılmadan/bezmeden büyük fedakârlıkla görev yapan polisimizi ve güvenlik güçlerimizi destekleme kararlılığımızı bir kez daha açıkça kamuoyu önünde ifade ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olarak hedeflerimize doğru kararlı adımlarla yürürken boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve vazgeçmeyeceğiz. Güçlü Millet- Güçlü Devlet olmakta kararlıyız. Küresel güçlerin ve içerideki taşeronlarının ülkemizi İstikrarsızlaştırmak için terör örgütlerini bir araç olarak kullandıklarının farkındayız. Oyuna gelmeyeceğiz. İdeolojisi, amacı ne olursa olsun, terörün her türlüsünü şiddetle lanetliyoruz. Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.