Yüksek seçim kurulu (YSK) güneşin doğuş ve batış saatindeki farklılıkları dikkate alarak aralarında Sivas´ın da bulunduğu  32 ilde oy kullanma saatlerini değiştirdi.

SÜMEYRA DENİZ

 

Yüksek seçim kurulu (YSK) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin 32 ilde oy verme saatleri ile seçim yasak ve kısıtlamalarını açıkladı. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan ilk karara göre, doğu Karadeniz, doğu Anadolu ve güneydoğu Anadolu bölgelerindeki oy verme işlemi saat 07.00-16.00 arasında yapılacak. Diğer illerde oy verme işlemi 08.00-17.00 saatlerinde yapılacak.  Bu karara göre Sivas’ta da oy verme işlemi 07.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan YSK kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır Ve Kilis illerinde oy verme işleminin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Diğer illerde oy verme işlemi ise 08.00-17.00 saatlerinde yapılacak.