SÜMEYRA DENİZ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan, yaşlılar ve engelliler için yaptıkları çalışmaları anlattı. Bakıma muhtaç olan yaşlı ve engelliler için evde bakım parası ödediklerini ifade eden Tan, “Sivas'ta 5 bin 800 kişiye evde bakım parası ödüyoruz. Bu sadece Türkiye’de yapılan bir uygulama bunun sebebi ise aile bağlarını korumak ve güçlendirmek amacı ile hastası ile kendi yakını ilgilenmiş oluyor” dedi.

Evde bakım parası almak istemeyen ailelerin yaşlılarının da huzurevinde konuk edildiğini kaydeden Tan, “  ''Yaklaşık 2 senedir yaşlılarımızın ulaşım ihtiyacının giderilmesi için her otobüse 600 lira tutarında para ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

Set desteği alan 2 bin 200 kişi olduğunu ifade eden Vali Davut Gül ise , “  Yıllık yaklaşık 18 Milyon lira buna bir destek veriliyor. Buna rağmen aile bir şekilde çocuklara bakamadı o zaman sosyal hizmetler olarak çocukları alıyoruz yaş ve durumuna göre uygun yerlere gönderiyoruz” dedi.

Ayrıca, Vali Gül, dilenciliğin bir zorunluluk değil bir tercih olduğunu ekledi “ biz gördüğümüzde müdahale ediyoruz ama ailelerinin bir şekilde yönlendirmesi ile ya da bu çocukları istismar eden kişilerin yönlendirmesi ile bir istismar var yoksa devlet yaşlıya da engelliye de çocuğa da bakıyor” ifadelerine yer verdi.