HANİFE KANAT

Akaryakıta gün be gün gelen zamlar bir çok sektörü olduğu gibi şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaları da çok etkiledi.

Sivas Şehirlerarası otobüs terminalinde firma sahibi olan Mehmet Emin Doğan, gelen zamların ardından firmaların nasıl etkilendiği ile ilgili konuştu.

Firmalar olarak haksız rekabeti önleyebilmek için fiyatları beraber belirlediklerini söyleyen Doğan; “Dünya olarak bir pandemi dönemini atlatmaya çalışıyoruz ve geçtiğimiz iki sene bizim sektörümüz açısından çok zor bir dönem oldu. Bunun yanında bir de başta akaryakıt fiyatları olmak üzere, lastik ve akü fiyatları inanılmaz yükseldi. Biz artık bu fiyatlara yetişemiyoruz, makul fiyatlara indirilse biz hemen indirim yaparız. Bizim için müşteri önemli ama biz bu şartlarda müşteriyi makul fiyatlarla taşıyamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Otobüslerin boş gidip boş döndüğünü ve şehirlerarası otobüs kullanımının çok zayıfladığını söyleyen Doğan; “Akaryakıt fiyatlarında geçen seneye nazaran yüzde 300 bir artış var. Bu çok ciddi bir artış burada üst mevkilerin devreye girip ÖTV ve KDV’yi düşürmesi gerekiyor. Geçen sene İstanbul’a giden bir otobüsün bilet fiyatı 250 TL iken şu an 450 TL bu rakamların makul fiyatlara inebilmesi için acilen bir şeyler yapılası gerekiyor” açıklamasını yaptı.