MELTEM DUMAN

Kademeli normalleşme ile otel ve konaklama yerlerine getirilen esneklik işletme sahiplerinin yüzünü güldürdü. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte birçok işletme müşterilerini bekliyor.

Yaklaşık 1 buçuk yıldır zor durumda olan işletmeler bu sezondan umutlu. İlimizde otel işletmeciliği yapan Yasin Çakır, işlerinin pandemi sürecinde yüzde 50 düştüğünü söyledi. Bu sezondan ümitli olduklarını aktaran Çakır, “Pandeminin başlangıcından bu döneme kadar kapatan iş yerleri oldu. Fakat açılımdan sonra yasakların kalkması ile işlerimiz yavaş yavaş açılıyor. Aşılamanın yapılması talepleri baya etkiledi” dedi.

Tekrar kapanma olmaması ve bulaş riskini en aza indirmek adına temizliğe ciddi derecede önem verdiklerini ifade eden Çakır, “24 saat açık olan işletmemiz müşterilerimize daha iyi hizmet vermek adına Bakanlığın denetimine tabi. Bakanlığın açıkladığı kararlara göre gerekli tedbirler alınıyor. Aynı zamanda sürekli temizlik çalışmaları yapılıyor. Hayatımızın bir parçası haline gelen dezenfektanla temizlenen odalarımız bulaş riskinin önüne geçmek adına 24 saat sonra bekletiliyor. Yeni gelecek olan müşteriye hijyenik bir oda veriyoruz. Otelimizde genellikle Sivas’a iş ve seyahat için gelen misafirlerimiz konaklıyor. İşimi severek yapıyorum, ancak insanlarla uğraşmak memnun etmek oldukça zor. Turisttik bir şehir olmamasının dezavantajını yaşamamızdan kaynaklı bir yoğun rağbet söz konusu değil” şeklinde konuştu.