MELDA GENEŞ

Yasakların kalkması ve havaların hissedilir derecede ısınması ile birlikte turizm sektörü de hareketlendirdi. İlimizde faaliyet gösteren Keykaus Hotelinde de Temmuz başından itibaren gözle görülür canlılık yaşanmaya başladı.

Pandemi öncesi adete işlerinin durma noktasına gelen Hotel ve otellerde, ekonomik krizler baş göstermeye başlamış ve bazı Otellerde kısa zamanlı çalışmalar yapılarak masraflardan kısmanın yolları arandı.

Gelirin giderleri dahi karşılanmadığı pandemi öncesinde yaşanan krizin ardından Temmuz ayı ile turizm sektörü rahat bir nefes almaya başladı. Otellerde rezervasyon sayılarında hissedilir derecede artışlar yaşanması, işletme sahiplerinin yüzünü de güldürdü. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan işletme sahibi Zülal Demirkaynak, Yasakların kalkması ile üzerlerindeki ekonomik sıkıntıların bir nebzede olsun gittiğini söyledi.  

Sıkıntılı süreci atlatana kadar personel sayısında da tasarrufa girmek zorunda kaldıklarını belirten Demirkaynak, “Yasakların tamamen kalkmasıyla birlikte tekrar tam zamanlı çalışma sistemine geçtik. Personellerimizle birlikte tam kadro çalışmaya başladık. Bu durum tabiki bizleri sevindirdi. Bizler elimizden geleni yapıyoruz hareketliliği sağlayabilmek için. Sivas’a da güzel bir hizmet sunmaya çalışıyoruz. Bu yüzden misafirlerin gelişi gidişi hızlandıkça bu bizi çok sevindiriyor” dedi.

Yabancı turistlerin gelmeye başladığını belirten Demirkaynak, “Gurbetçilerimiz ne yazık ki geçen yıla nazaran bu yıl fazla yok. Hareketliliğin daha da artacağına inanıyoruz. Ama bu daha çok iç turizmden kaynaklı. Bir çok sektör zam yaptı. Ama henüz biz otelciler olarak fiyatlarımıza bir artış yapmadık. Gıda ürünlerine 1 haftada üç defa zam geldi. Buda bizleri de olumsuz etkilemekte. Elimizden geldiği kadar zam yapmamaya gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Otel Müdürü Ayhan Aktaş ise, “Gurbetçilerimizin gelmesiyle birlik organizasyonlarda artışlar yaşanmaya başladı. Düğün salonlarımız rezervasyon alıyor. Önceki pandemi dönemlerine bakacak olursa adeta iş yapamaz hale gelmiştik. Yasakların kalkmasıyla birlikte hissedilir derecede sektörümüz canlandı. Rezervasyonlarımız dolu programlarımızda güzel bir şekilde gidiyor. Düğün ve kına gecesi için Ağustos ayını dolu dolu geçireceğiz. Çok şükür. Maalesef biz anlaşmaları daha önceden yaptığımız için organizasyona zam yapmıyoruz. Bizlerde çiftlerimize böyle destek oluyoruz. Bu şekilde de gitmeye devam edeceğiz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.