MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, esnafların Kredi ve Kefalet kooperatifi aracılığı ile Halk Bankasından kullandığı düşük faizli kredilerin taksitlerinin ertelendiğini, borçların ertelenmesine ilişkin kararın resmi gazetede yayımlandığını söyledi.

Kredi başvurularının ertelenmesinin esnafa rahat nefes aldıracağını aktaran Başkan Köksal, “Salgın döneminde esnafımız kredi çekerek ayakta kalmaya çalıştı. Geçici olarakta olsa rahat bir nefes alan esnafımız kredi taksitlerinin ödeme günü geldiğinde tekrar sıkıntı yaşamaya başladı. Özellikle kapalı olan iş yerleri bu durumdan oldukça fazla etkilendi. Kredi ödemelerinin ertelenmesi bir nebze de olsa esnafı rahatlattı” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden 31 Aralık 2020 tarihi ve öncesinde kullanılan ve vadesi gelen borçların otomatikmen erteleneceğini herhangi bir başvuruya gerek kalmayacağını yenileyen Köksal, “Kredisi ertelenen  esnaf ve sanatkarlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacak. Çalışan sayısında eksilme tespit edilmesi halinde esnaf ve sanatkar erteleme kapsamından çıkarılacak. Erteleme süresince hesaplanan gelir kayıpları Hazirane ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenmeye devam edilecek. Karar kapsamında borçları ertelenmiş esnaf ve sanatkarlara, talepleri halinde düşük faizli kredi açılabilecek. Kararın yayınlandığı tarihten itibaren ertelenen krediler için erteleme süresi sonuna kadar takip işlemi de başlatılmayacak” diye konuştu