Mehmet TIRPAN

Büyük Birlik Partisi Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, “Küresel güçlere kafa tutacak yerli otomobil projesi, ülkemiz ve Türk - İslam dünyası için çok önemli bir husustur. Nasıl ki mandacılığı ve himayeciliği reddeden Yüce Türk Milleti Sivas’tan aldığı ruhla Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuşsa, küresel/kapitalist otomobil pazarına da milli ruh iliklerine kadar işlemiş olan Sivas’ımız insanının eliyle bir Osmanlı Tokadı atma zamanı gelmiştir” dedi.

Yerli otomobil fabrikasının Sivas’a kurulması noktasında kendilerine düşen görevi üstlenmeye hazır olduklarını aktaran Bulut: “Geldiğimiz noktada Valimizin yerli otomobil fabrikasına talip 5 firmaya mektup göndererek “2. Organize sanayi bölgesinin tamamını tahsis edebiliriz” sözünü destekliyor ve altına imzamızı atıyor, bu konuda üzerimize ne düşerse gereğini yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna deklere ediyoruz. Sivas 28 bin kilometre kare toprağa sahip olup 2 binin üzerinde yerleşim yeri olan, yüz ölçümü olarak Türkiye’nin 2. Yerleşim yeri bakımından ise 1. Şehridir. Ülkemizin küresel anlamda ki en büyük hamlelerinden biri olan yerli otomobil üretimini canı gönülden desteklediğimizi ve bir an evvel üretime geçmesini sabırsızlıkla bekleyen bir siyasi hareketiz.

Cumhurbaşkanımızın bu konuda ki çalışmalarını takdirle izliyoruz. Sivas Cumhuriyetin ilk yılları ile birlikte Türkiye sanayisinde önemli rol üstlenmiş adı yerli tayyare ile özdeşleşmiştir.

Tarihimize baktığımızda ilimizde bulunan TÜDEMSAŞ’ın yerli otomobil üretimi konusunda motor gövdesi ve başlığını ürettiğini görüyoruz. Yine şehrimiz ekonomisine ciddi katkıları olan ESTAŞ - KAM mili fabrikası, KAM milini Sivas’ta üreterek dünya üzerinde otomobil üretimi yapan 40 ülkeye ihraç ediyor. Şehrimizin, yerli otomobil fabrikası üssü olması noktasında bu proje kapsamında çok ciddi katkıları olacağı düşüncesindeyiz. Kaldı ki ESTAŞ kam mili fabrikasının yerli otomobil üretimi başladığı ilk günden itibaren kam mili üretiminde kâr gütmeksizin destekleyeceği hususunda kamuoyuna ve devletimize taahhüt etmesi Sivas’ımız için ayrı bir şanstır. Türkiye’de ki işsizlik oranına baktığımız da %12 - 13 civarında gerçekleştiğini, bu rakamın Sivas'ımız da ki oranı ise %25 seviyelerinde olduğu tahmin edilmekte. Yerli otomobil fabrikasının Sivas’ta olması Anadolu’nun bu makûs talihini değiştirecektir. Sivas’ımız dâhil 15 yıldır göç veren Anadolu şehirlerini de ekonomik manada rahatlatacak ve gelir dağılımında adaleti getirecektir” ifadelerini kullandı.

YERLİ TOMOBİL FABRİKASININ SİVAS’A KURULMASI NOKTASINDAKİ TEKLİFLER CILIF KALIYOR

Yerli Otomobil fabrikasının kendi şehirlerine kurulması için Aksaray, Konya ve Sakarya gibi şehirler ciddi lobiler oluşturarak bu isteklerini Cumhurbaşkanlığına kadar götürdüklerini vurgulayan Bulut; “İlimize baktığımızda ise sadece bir gün beyanat vererek fabrika yeri verebileceklerini ve üretilecek olan yerli otomobillerden 100 adet satın alınması noktasında ki teklifi çok cılız bulmaktayız. Şehrin Seçilmişleri, Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf odaları ve siyasi partileri çok elzem bir şekilde bir araya gelerek gerekli adımları atmalı ve gerekirse konuyu Cumhurbaşkanlığına kadar taşımalıdırlar” dedi.

AK Parti iktidarının verdiği sözleri tutmadığını vurgulayan Bulut: “Siyasiler iyi bilmelidir ki ilimizden giden Divriği Demir Çelik Fabrikası’nın karşılığı olmalıdır. Özelleştirilen ve küçültülen Kangal Termik Santralinin karşılığı olmalıdır. İlimizden 2009 yılında apar topar sökülüp götürülen Şarkışla Radar üssünün karşılığı olmalıdır. Büyütüleceğine dair söz verilmesine rağmen her gün küçülen Ulaş TİGEM’in karşılığı olmalıdır. 15 yıllık AKP iktidarları döneminde ilimizden götürülen bölge müdürlükleri ve Dikimevinin karşılığı olmalıdır Yerli Otomobil Fabrikası” şeklinde konuştu.