MEHMET TIRPAN

Sivas İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç, Onkoloji servisinin kapatılmayacağını, malzeme alımları ile ilgili de sıkıntı yaşamadıklarını açıkladı.

Öğretim üyesi olarak Cumhuriyet Üniversitesi’ne geçen Onkoloji Doktorunun haftanın 2 günü Numune Hastanesinde hastalara sağlık hizmeti vereceğini duyuran İl Sağlık Müdürü Moğulkoç, “‘Numune Hastanesi’nde çalışan Onkoloji Uzmanı Sivas’taki Devlet Hastanelerinde çalışan tek uzman olduğundan haftanın 3 günü Numune Hastanesi’nde, 2 günü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hizmet vermekteydi. Kendisi istifa ederek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak geçmiştir. Ancak uzmanımız hafta da 2 gün Numune hastanesinde hastalara hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Onkoloji Uzmanının 16 Eylül 2019 tarihinde Numune Hastanesinden ayrıldığını aktaran Mogulkoç, “89. Dönem de Onkoloji Uzmanı talebimiz olacaktır ve Onkoloji Uzmanımız gelene kadar, ayrılan doktorumuz 3 gün Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 2 gün Numune Hastanemizde hizmet verecektir. Servisin kapatılması söz konusu değildir. Çocuk Kardiyoloğu 27 Ağustos 2018, Çocuk Nöroloğu 22 Şubat 2019 tarihlerinde mecburi hizmetlerini tamamlayarak hastanemizden ayrılmışlardır. Ayrıldıkları tarihlerden itibaren her dönem doktor talebi yapılmış, ancak her iki branşta da yetişen hekim sayısı çok az olduğundan ve genellikle mazeret sebebiyle atandıklarından Sivas’a atama gerçekleşmemiştir. Diğer bir konu ise hastaların ameliyat için başka illere sevk edildiği iddiaları doğru değildir. Malzeme yokluğu nedeniyle başka bir ilde ameliyat olması yönünde bir hastanın yönlendirilmesi söz konusu olamaz. Süresinde ödenmeyen hiçbir borcumuz ve malzeme sıkıntımız yoktur” ifadelerini kullandı