MEHMET TIRPAN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sivas Şube Başkanı Salim Eminoğlu, Üyelerine yönelik villa projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

MÜSİAD üyeleri ile birlikte arsa aldıklarını arsanın içerisine üyelerine yönelik villalar yapacaklarını aktaran Emimoğlu, “Normal şartlarda bir arazi alıp üzerine site yapacaktık. Üyelerimizle komşuluk yapacaktık ve daha iyi kaynaşacaktık. Corana salgını ortaya çıkınca insanlarda bahçeli eve yönelme oldu. Villa tipi evlere rağbet arttı. Bizde bu konu üzerinde arkadaşlarımızla oturduk villa tarzı ev yapılması noktasında karar verdik ve bazı arkadaşlarımızı bu konuda görevlendirdik” dedi.

Komşuluğun güzelliğinin iş dünyasına yansıdığını aktaran Eminoğlu, “Villa bölgesinde yer bulundu. Bir sitenin içerisinde 18 tane villa yapılıyor. Bir koperatif oluşturduk. 18 üyemizle birlikte bahçeli villa yapıyoruz. İnşallah çok hızlı bir şekilde gidiyoruz. Seneye inşallah üyelerimiz evlerine taşınmış olacak. Gönül isterdiki 45-50 villa yapalım ancak o kadar büyük arazi bulamadık. Etraftaki arazileri alamadık. Burada tamamı ile üyelerimizin menfaatine hizmet yapılıyor. Kesinlikle kar güdülmüyor. Maliyet neyse üyemizin ceninden de o para çıkacak. Hep birlikte bir dayanışma içerisine girdik. Okadar güzel bir dostluk oluştuki bizi daha çok yakınlaştırdı. Bu proje Sivas’ta örnek oldu. Bizden sonra bazı STK’larda bu işe yönelmeye başladı. Üyelerimizden bu konuda talep oldukça fazla. 18 villamız bittikten sonra inşaallah devamını yapacağız. Üretime dayalı 6 kişi ile daha bir araya geldik yer aldık. Birlikte hareket edeceğiz ve birlikte istihdama yönelikte yatırımlar yapacağız. Ortaklık kültürünü yaygınlaştıracağız. Bir çok projemiz vardı ancak salgın dolayı rafa kaldırmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.