MEHMET TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, piyasalardaki anlamsız artışın esnafların girdi maliyetlerini artırdığını, bu süreçte küçük esnafa destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle küçük esnaflara vatandaşların alışveriş yaparak sahip çıkması gerektiğini aktaran Başkan Akgül, “Hem devletimiz hemde şehir olarak gerekli desteği vermemiz gerekiyor. Üst yöneticisinden en alt kademeye kadar küçük esnafa destek vermemiz oldukça önemli. Aksi halde bu gidişle ortada küçük esnaf kalmayacak. Bu krizde bir çok esnafımızın kepenk kapatacağı aşikar” dedi.

Bulunduğumuz süreçte Pide fırınlarına un konusunda verilen desteği fırıncı esnafına rahat bir nefes aldığını hatırlatan Akgül, “Devletimiz fırıncılara yardım elini uzattı. Aynı hassasiyet küçük esnafımıza da gösterilmeli. Gelin şu süreçte gerçekten küçük esnaf bitti. En azından küçük esnafların her ay ödediği BAĞ-KUR ve SGK primlerinde indirime gidilebilir. Çarklarını döndüremeyen küçük esnaflardan belli bir dönem vergi alınmayabilir. Devletimiz güçlü bir devlet. Devletimizin esnafımızın yanında olmasını istiyoruz. Yılbaşından önce bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjde bekliyoruz. Küçük esnafın ayakta kalması için destek şart” ifadelerini kullandı.