SEYİT ÖMER YILDIZ

Tarım Platformu Toplantısı ve Tarıma Değer Katanlar Ödül Töreni İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ve ilçelerden gelen çiftçiler katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ; “ İl müdürlüğü olarak yoğun ve verimli geçen bir yılın ardından anlamlı bir program yaparak, hayatı boyunca tarımla uğraşmış çevresine iyi örnek olmuş çiftçilerimizi ödüllendirmek ve onure etmek istedik. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ödülü her ilçemizden seçilen bir çiftçimize verdik. İnşallah bundan sonrada ki yıllarda da düzenli olarak ödül vermeye devam edeceğiz. Yine tarım platformumuzu 2016 yılında kurduk, Türkiye’ye örnek bir model oluşturduk. Platform ilimiz tarım sektörünün tüm paydaşları olan kurum ve kuruluş temsilcileri, üniversitemiz, birlik ve oda başkanlarımız tarafından oluşmaktadır. Bakanlığımız tarafından her yıl ilimiz tarımına 180 milyon destekleme yapılmaktadır. İnşallah bu rakamın 2019 yılında 237 milyon civarında olmasını bekliyoruz. Tabi biz yine 2019 yılında yaklaşık 20 tane proje hazırladık bunlardan bir kısmını dap idaresi bir kısmını da il özel idaresi ile gerçekleştirdik” dedi.

Vali Salih Ayhan ise; “ Tarım platformu gerçekten başarılı en organize ve düzenli olarak toplanıp sektörün paydaşları ile bir araya gelerek brifingler veriliyor. Yaptıkları çalışmalar ile örnek teşkil etmektedirler dolayısı ile bu platformu çok önemsiyoruz. Hakikaten yoğun bir yıl geçti ve tarımda bir farkındalık oluşturuldu, yeterli mi değil elbette. Çiftçilerimizin hep yanında olduk, her gittiğimiz yerde birçok yere uğramakla beraber orda nitelikli bir tarım işletmesi varsa hiç es geçmedik mutlaka uğradık yanlarında olduğumuzu vurguladık”dedi.

Değer üretenlerin değer verilmesi gerektiğine vurgu yapan Ayhan; “ Bu anlamda ilimiz tarımına önem gösteren çiftçilerimizin değerlendirilmesi, ödüllendirilmesi takdire şayandır.Tebrik ediyorum. Tüm alanlarda bunun olması gerekiyor, bu tür tatlı dokunuşlarla güzel şeyler olacağına inanıyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.