2011 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden atlet Yunus Emre Koç için ailesi tarafından tertiplenen Yunus Emre Koç Anma Yol Koşusu ve Mini Maratonun 8’incisi yapıldı. Pazar günü Esenyurt-Karşıyaka parkurunda yapılan yarışlara 28 ilden 350’e yakın sporcu katıldı. 4 kategoride yapılan yarışlara gösterilen yoğun ilgi organizasyonu yapan Koç ailesini mutlu etti.

4 KATEGORİDE FARKLI HEYECANLAR

8. Yunus Emre Koç Anma Yol Koşusu ve Mini Maratonu 4 kategoride yapıldı. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde yapılan yarışlarda, minikler 200 metre, yıldızlar 3 kilometre, gençler 6 kilometre ve büyükler ise 12 kilometrelik yarışta yer aldı. Tüm kategorilerde yaşanan tatlı rekabet yarışları takip edenlerden alkış aldı.

MİNİKLER YARIŞINDA HEYECAN DORUK YAPTI

8. Yunus Emre Koç Anma Yol Koşusu ve Mini Maratonun da minik sporcular 200 metrelik parkurda yer aldı. Üzerlerinde 58 numaralı tişörtlerle 200 metrelik yarışta yer alan kız ve erkek sporcular kürsüde yer almak adına büyük efor ortaya koydu. Yarışın ardından yarışa katılan tüm sporculara madalya ve kupa takdim edildi. Minikler yarışında sporcular kadar sporcu velilerinde heyecanlı ve yarışın içinde aktif olarak yer aldıkları gözlendi.

KOMİSYON BAŞKANI TER DÖKTÜ

Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, 8. Yunus Emre Koç Anma Yol Koşusu ve Mini Maratonu yarışında ter döktü.  Çetinkaya, anlamlı bir yarışta yer almanın gururunu yaşadığını söyledi. Çetinkaya, “ Öncelikle duygusal bir organizasyon, seneler önce evladını kayıp etmiş sporcu baba tarafından, onun anısını yaşatmak adına, yapılan bir koşu organizasyonu, elimden geldiğince bende, aynı zamanda kurumumuz personeli olan İlhan Koç’un düzenliği koşuya katılıyorum. Geçen senelerde 12 kilometrelik koşuya katıldım. Bu yıl 6 kilometrelik yarışta yer aldım. Bu koşuda benim gördüğüm, birlik beraberlik. Çeşitli illerden gelen sporcular birbirlerini tanıyor. Seviyorlar. Buralarda bir araya geliyorlar. Yardım severlerin katkısıyla bu koşunun Sivas’ta yapılması güzel bir şey. Sporun hayatımızın her anın da olması şart. Bu koşunun meydanlarda yapılmasını isterdim. Bu yarışın Sivas için önemli bir reklam olduğunu düşünüyorum. Koşuya katkı sunan herkese personelimiz İlhan Koç adına teşekkür ediyorum.” dedi.

BABA KOÇ: TEŞEKKÜR EDİYORUM

8. Yunus Emre Koç Anma Yol Koşusu ve Mini Maratonunda yer alan sporculara yarış koordinatörü baba İlhan Koç teşekkür etti. 28 ilden 350 ‘e yakın sporcunun katılımıyla yaptıkları yarışların 4 kategoride gerçekleştiğini belirten Koç, “ Bu yılki yarışlarımız 4 kategoride yapıldı. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde ortaya çıkan çekişmeler bizleri mutlu etti. Tüm sporcularımıza madalya, kupa ve tişört armağan ettik. 12 kilometrelik yarışta ise genel sıralamaya giren sporcularımıza ise günün anısına küçük armağanlar verdik. Oğlum adını bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz anma yarışlarına katılım gösteren herkese, yarışların yapılmasına katkı sunan sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

TÜM SPORCULARA MADALYA VE KUPA VERİLDİ

8. Yunus Emre Koç’u Anma Koşusu ve Mini Maraton yarışında yer alan tüm sporculara madalya, kupa ve tişört verildi. Pazar günü yapılan yarışta yer alan tüm sporcuların madalya ve kupa kazanması yarışın anlam ve önemine artılar kattı. Öte yandan büyükler kategorisinde 12 kilometrelik yarışta genel sıralamada kadın ve erkeklerde ilk üçe giren sporcuların 1’incilerine çeyrek altın 2’inci ve 3’üncülerine ise çeşitli miktarda para ödülü verildi. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, Sivas Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu 2’inci Müdürü Sevim Bakır, Sivas Belediyesi Spor İşleri Müdürü Davut Aşık ve Sivas’ın ve Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu en önemli atletlerinden Zeki Öztürk tarafından takdim edildi.