Mehmet TIRPAN

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Organik Tarım Birimi Sivas Merkezdeki bazı okullara giderek Organik Tarım ve Organik ürünlerin tüketilmesi noktasında eğitim verdi.

İl Merkezinde belirlenen; Alparslan, Şehit Osman Yurt, Âşık Veysel, Vali Zübeyir Kemelek, Başöğretmen Atatürk, Behrampaşa, Celal Bayar, Cumhuriyet Üniversitesi, Gazipaşa ve Kazım Karabekir Paşa Orta Okullarındaki öğrencilere eğitim veren görevliler organik tarımın ve organik ürünlerin tüketiminin insan sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Eğitimin amacının, geleceğimizin güvencesi olan çocukların, sağlıklı bir ömür geçirmesi için Organik Tarım ve Organik ürünleri konusunda bilinçli hale gelmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan görevliler, Bunu sağlayabilmek için 2 hafta süreyle belirlenen okullarda 6-7. Sınıflara yönelik toplam 503 öğrenciye eğitim verildiklerini, organik ürünler üzerinde dikkat edilecek noktalar hakkında öğrencilerin bilinçlenmeleri sağladıklarını kaydettiler.