Mehmet TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Salgın sürecinde eğitim camiası olarak çeşitli projeler hayata geçirdiklerini ve yürütülen projelerden olumlu sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Özellikle salgın sürecinde Veli, öğrenci ve öğretmenlere yönelik online eğitimler verdiklerini aktaran İl Müdürü Savaşçı, “Salgın sürecinde Velilerin ve öğrencilerin rehberlik öğretmenlerinden uzak kalmasınlar diye Türkiye’de birincilik ödülü olan Online Rehberlik sistemi kurduk. Salgın dolayısıyla veli öğrencisi ile ilgili yaşadığı sorunu evinden sisteme girerek belirtiyor. Konu ilgili öğretmenimize yönlendiriliyor. Rehber öğretmenimiz de konuya ilişkin çalışma yaptı. Bu konuda yaklaşık 5 bin velinin talebine karşılık verildi” dedi.

Yine öğretmenlere yönelik örnek bir projeyi de hayata geçirdiklerini aktaran Savaşçı, “Öğretmenlerimizin salgın sürecinde kendilerini geliştirmeleri için Online Mesleki Gelişim Programları açtık. Bu programa yurt içinden ve yurt dışından katılımlar oldu. 15 bin 500’e yakın öğretmen online hizmet içi eğitimlerden faydalandılar. Yine 85 bin öğretmenimiz öğrencilerle irtibata geçerek hem eğitim hem de salgınla ilgili görüşmeler yaptı. İlimizde kurduğumuz 114 EBA Destek Hizmet noktasından öğrencilerimiz faydalanmalarını sağladık. Okullarımızdaki EBA destek noktalarına giden öğrencilerimiz derslerine katılım sağladı. EBA Destek noktalarımızda her türlü güvenlik ve hijyen tedbirleri noktasında önlemler alınıyor. Bizim tek amacımız çocuklarımıza biran önce kavuşmak ve yüz yüze eğitime geçmek. Bu salgından inşallah biran önce kurtulmayı istiyoruz. Bu konuda da veli ve öğrencilerimize tavsiyelerde bulunuyoruz. Çocukların evde kalmalarını istedik ancak aynı zamanda evlerinde hareketsiz kalmamalarını talep ettik. Bu süreçte öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.