MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü görevini 4 yıl daha yürütecek olan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Alim Yıldız, Sivas’ı ve Cumhuriyet Üniversitesini geliştirmek adına projeler hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Görev ilk geldiği günden itibaren kamuoyuna açıkladıkları projelerin tamamını gerçekleştirdiklerini aktaran Rektör Alim Yıldız, “ Bu dönemde hep birlikte bir çok projeyi hayata geçireceğiz. Özellikle Cumhuriyet Üniversitesinin kendi elektriğini üretmesi noktasında bir süredir üzerinde çalıştığımız projeyi hayata geçireceğiz. Yine ilk göreve geldiğimde açıkladığım projelerin içerisinde yeni hastane projesi yoktu. Hastane projesi Sivas ve benim için önemli. İnşallah bu dönem yeni hastanenin temelini atacağız ve açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Şehre ve ülkemize değer katacak bilimsel çalışmalara da daha fazla ağırlık verileceğinin altını çizen Rektör Yıldız, “Kendi enerjisini üreten bir üniversite olmamız noktasında çok çalıştık. Güneş Enerjisi Santrali kuracağız. Ormanlık alanda yer arandı ancak uygun yer bulunamadı. Şuanda Üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan göletin çevresinde incelemeler yapılıyor. İnşallah bu projeyi hayata geçireceğiz ve kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. Üniversite kendi enerjisini üretmeli. Kurumsallaşmaya önem verdik vermeye de devam edeceğiz. Kişilere bağlı bir gidişat olmamalı. Dekan olmasa da fakülte yürümeli. Rektör olmadığı zaman da Üniversite yürüyebilmeli. Alt yapı arşivimiz zayıf. Geçmiş dönemde alt yapı ile ilgili arşiv malesef çok fazla tutulmamış. Örneğin elektrik hattı, suyun ve fiber optik kabloların nerden geçtiği ile ilgili bilgi istedim. Elimizde hiç bir veri yok. Bazen inşaat alanı ile ilgili bir çalışma oluyor. İnşaatla ilgili çalışmaya başladığımızda ya su kanalı yada elektrik hattı ile karşılaşıyoruz. Hafızamızı biz belgeleyememişiz. Şuanda o konu ile ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Cihazlar aldırdık Üniversitemizin içerisindeki su, elektrik ve fiber optik kabloların nerden geçtiğinin haritasını çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.