MEHMET TIRPAN

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemil Laçiner, Sivas Demir Çelik Fabrikası’nda çalışan işçilerin, ailelerinin sıkıntı içerisinde olduğunu, yıllardır doğru düzgün çalıştırılamayan Demir Çelik Fabrikası’na her platforma öne çıkanların sahip çıkması gerektiğini söyledi.

SİDEMİR’in Sivas’ın yıllardır kanayan yarası olduğunun altını çizen Başkan Laçiner, “Bu fabrika sürekli işçi alacakları, faturalar ve borçları ile yıllardır gündeme geliyor neden hiç bir siyasi bu fabrikaya sahip çıkmıyor. Cumhur ittifakının vekilleri neredeler? Sivas’tan yüzde 80 oy alan iktidarın milletvekilleri yıllardır süre gelen Demir Çelik Fabrikası sorununu neden çözmek için çaba göstermiyorlar?” dedi.

Sivas’a 600 Milyon dolar maliyeti olan SİDEMİR’in sosyal satış adı altında 10 milyon dolara peşkeş çekildiğini de hatırlatan Başkan Laçiner, “SİDEMİR satıldıktan sonra doğru düzgün çalıştırılmadı. Sürekli işçi sorunları borçlarla gündeme geldi kimse sahipte çıkmadı. 2 yıl fabrikayı TMSF işletti işçiler maaşlarını almaya başladı fabrikanın borçları ödenmeye başlandı daha sonra fabrika tekrar işletmeye devredilince yeniden işçi sorunları ve borçlar gündeme gelmeye başladı. İktidarın bu fabrikaya sahip çıkması gerekiyor. TMSF şu süreçte yeniden fabrikayı alıp rantabl bir şekilde çalıştırması gerekiyor. İçinde bizde olmak üzere Sivas’ta önde görünenler, Cumhur İttifakı’nın önde görülenleri de başta olmak üzere bu sorunu çözmeliyiz. Sivas’ta şu anda kan, gözyaşı ve açlık var. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor aileler bozuluyor. İnsanlar aç. Erol Evcil’in sahibi olduğu bir fabrika diye, siyasiler kendi şahsi korkuları uğruna eğer üzerlerine gitmiyorlarsa bu da onların ayıbıdır. Sivaslılarda bunu bilmelidir. İktidarında burada durmasının bir anlamı kalmaz. Yüzde 80 üzerinde oy alan iktidarın Demir Çelik Fabrikası problemini 3-5 yılda çözemiyorsa bizim için utanç vericidir. Özellikle 20 yıldır iktidarda olanlar için daha fazla utanç verici olmalıdır. Bu konuyu Genel Başkanımız Fatih Erbakan’a da arz edeceğiz. SİDEMİR çalışanlarının sorunlarının çözümü ve SİDEMİR’in rantabl çalıştırılması noktasında her türlü çalışmaya da destek vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

SİDEMİR çalışanları adına parti binasında açıklamalarda bulunan Heyet Başkanı Safa Akın ise, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partileri ziyaret ederek yaşadıkları sorunlar hakkında bilgiler verdiklerini ve mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında destek istediklerini söyledi.