MEHMET TIRPAN

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Üniversitenin vizyonuna uygun bir konuma en kısa sürede ulaşabilmesi, bunu sürdürebilmesi ve eğitim-öğretim alanında kamunun yükümlülüklerinin azaltılması amacıyla kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesini Destekleme ve Geliştirme Vakfı’nın faaliyetine devam ettiğini söyledi.

Vakfın kurulmasındaki temel amacının proje üreterek iş adamlarının yatırım yapmasını sağlamak olduğunu aktaran Rektör Kul, “Vakfımızın temel amacı Üniversitede geliştirilen ürünlerin ve fikirlerin ticarileşmesi aşamasında yatırımcılarımıza öncülük etmesi yönünde. Üretmemiz ve gelişmemiz için üretilen projelerin hayata geçmesinde iş adamlarının önünü açacağız. Ticarileşen projelerden elde edilen gelirin yüzde 20’sini vakfa aktaracağız” dedi.

Vakfın gelişebilmesi için destek almaları gerektiğini aktaran Rektör Kul, “Destek almalıyız ki daha fazla proje için vakfımız sürdürülebilir olsun. Sivaslı iş insanlarımız vakfımıza finansman noktasında da katkı sağlıyor. Vakfın kurulmasının önemi olduğu kadar yine vakfın sermayesinin olması da oldukça önemli. Ortaya kapsamlı bir proje çıkaran ülkemizin adını duyuracak projeleri hazırlayan hocalarımıza da vakıf kanalıyla destek veriyoruz. Akademisyenlerin teşviki açısından gerekli ödemeler yapılıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da artıracağız teşvik ödemelerini. İnsanların motivasyon açısından finansal destek vermek çok önemli. Sivas’a nitelikli ve iyi akademisyenlerin gelmesi ilimiz için de oldukça önemli. Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞ ADAMLARINA REHBERLİK YAPILACAK”

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Destekleme ve Geliştirme Vakfının, özel sektör tarafından Sivas’ta yapılması planlanan her türlü yatırımın fizibilite raporlarının hazırlanmasına destek olacağını, iş adamlarına rehberlik yapacağını ve AR-GE çalışmalarına katılacağını vurgulayan Kul, “Vakfımız akademik ve idarî personelin bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak mekanizmaları oluşturacak. Fizikî ve teknolojik altyapımız ile eğitim, araştırma ve uygulama imkânlarının geliştirilmesini sağlayacağız. Vakıf hizmetlerini sürdürülebilir kılacak kaynaklar tespit ederek bu kaynakları gelir getirici oluşumlara dönüştüreceğiz. Yine Vakıf aracılığıyla Üniversiteye bağlı akademik birimlerin nitelikli akademisyen temini, başarılı öğrencilerin tercihi olma, sanayi ve tarım sektörüne çözümler üretme, geliştirilen çözümler ve ürünlerin ticarileştirilmesi, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel organizasyonlara ev sahipliği faaliyetlerine finans oluşturma, insan kaynağı ve bağlantı sağlama anlamında destek olmak için çalışmalar yürütülecek. Bazı arkadaşlarımız iş adamlarına danışmanlık hizmeti vermeye başladı” şeklinde konuştu.