MELTEM DUMAN

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasına giren kundura tamirciliğini gelecek kuşaklara aktarmak için gayret gösteren Gökhan Uygur önceliklerinin müşteri memnuniyeti olduğunu söyledi.

4 göbektir kunduracılık yaptığını belirten Gökhan Uygur, hünerli elleriyle derilere hayat verdiğini, bu işi sevgi ile yaptığı için mutlu hissettiğini de aktardı.

Ayakkabının zarif ve ince işçilik isteyen bir meslek olduğuna değinen kundura ustası Gökhan Uygur, “ 1966 yılında aldığım makinaları halan kullanıyorum. Atadan dedeye gelen bir meslek. Piyasa ekonomisine bağlı olarak bu ara fiyatlardan mı yoksa uyguna yaptırma isteğinden mi nedir vatandaşlar, ayakkabı tamiratına merak saldı. Hal böyle olunca da bizim işlerde çok şükür hareketlendi. Gerçi benim belli elit müşterim var. İşimizi bilen zaten dükkanımızı buluyor. Bundan dolayı oldukça memnunum. Farklı memleketlerden gelenlerde mevcut. Yalnız maliyetlerimiz baya bir arttı. Kar marjımız yok. Fiyatlarda yüzde 10’a yakın zam koyduk. Müşteri memnuniyeti önceliğimiz olduğu için uygun makul olarak satış bakım yapıyoruz” dedi.

“ MAĞAZALARA BİZE GETİRİYOR”

İsimin sürümünden kazanan firmalara ilginin olmasını eleştiren  usta Uygur, “ kunduracılardan yaptırınca orijinal derisini alıyorsunuz.  Muhattap olacağın kişi benim. Emitasyon ürünler yok. Arada aracı yok. Bişey olduğu zaman direk geliyorsun.  Şu anki mağazaların yaptığı garantili ayakkabı veriyor ,15/20 gün dükkan içinde bekletiyor, bana getiriyor. Müşteriye  ayakkabınız henüz gelmedi ,3 gün sonra tekrar  gelin diyor. Yaptığımız iş çok zor. Şuan en pis işi biz yapıyoruz. Neden diye soracak olursanız, ayakkabıya çıplak elle dokunuyoruz. Kafamıza gözümüze değiyor. Fakat emeğimizin bir karşılığı yok. Bu işi severek yaptığım için mutluyum. Satılmış, satılmamış mühim değil, işimi nasıl güzel ortaya koyabilirim derdindeyim. Dükkanımda gördüğünüz standı hiçbir yerde bulamazsınız en iyi malzeme ve işçilikle işimi icra etme derdindeyim” diye konuştu.