Mehmet TIRPAN

 

Can ve mal kaybı yaşanan Zara İlçesi Avşar Köyü Ütükyurdu Grup yolunda çalışma yapılması için Araştırma ve İnceleme Komisyonuna sevk edilen önerge İl Genel Meclisinde ele alındı. İlgili komisyonun yaptığı araştırma hakkında yerel parlamentoya bilgi veren Komisyon Başkanı Cengiz Koca, Yolda zaman zaman ölümlü ve maddi hasarlı kazaların meydana geldiğini söyledi.

Konuyla ilgili çalışmaların başlaması gerektiğinin altını Çizen Koca, “Zara İlçesi Avşar -Ütükyurdu grup yoluna gidildi. Bahse konu olan yer Avşar Köyü Arapça mezrasında grup yolunun girişi olan kısım çok dar viraj ve rampadır, yolun sağ tarafı sarp kayalar, sol tarafı ise dere ve uçurumdur. Sarp kayalıklardan akan su ve kar yolun, buzlanmasına sebep olmaktadır” dedi.

Konunun Yol Ulaşım Şube Müdürlüğü’ne bildirilmesini isteyen Koca; “Bu yolda can ve mal kaybı yaşanmaktadır. Daha kaliteli bir ulaşım sağlanması için yolun 100 metrelik kısmının 1 - 2 metrelik kısmı kırılarak rampanın kaldırılması gerekiyor. Yolun sağ tarafına akan suyun ve karın tahliyesi için şarampol yapılması gerekli. Virajdaki görüş ve mesafenin iyileştirilmesi için görüşü kapatan kayaların kırılması gerekmektedir. Yolun sol tarafına duvar örülerek yolun genişletilmesi ve bariyer konulması gerekmektedir. Sonuç olarak bir daha can ve mal kaybı yaşanmaması için bir an önce Yol Ulaşım Şube Müdürlüğünce de teknik incelemelerin yapılarak bu sorunların giderilmesi komisyonlarımızın görüşüdür” ifadelerini kullandı. Raporun okunmasının ardından hazırlanan rapor Yol ve Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesi kararı alındı.