Sivil toplum örgütlerine yeni bir dernek daha dahil oldu. Susamışlar konağında toplanan 100’e yakın Olukmanlı, yaptıkları ilk toplantılarında dernekleşme kararı aldı. Toplantı neticesinde, Sivas’ta ve il dışında yaşayan Olukmanlılar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için dernekleşmenin gerekli olduğu kararlaştırıldı.

Toplantıya katılanların ortak kararı neticesinde Dernek yönetim kurulu başkanlığı görevi ise Sivaslıların yakından tanıdığı, Kaşid eski genel başkanı Adem Kuru getirildi.

Adem Kuru başkanlığında oluşturulan 13 kişilik yönetim kurulu çalışmalarına hız verdi.  Dernek yönetim kurulu başkanlığı görevi tevdi edilen Adem Kuru,yaptığı açıklamada “İstanbul’da kurulan derneğimizle beraber köyümüz ve köylülerimiz için hayırlı hizmetler yapmaya öncülük edeceğiz ve hep beraber hayırda yarışacağız” dedi Dernek Başkanı Adem Kuru ve yönetim kurulu üyeleri, Olukmanlı esnafları ziyaret ederek 1. istişare toplantısını Yenidoğan mahallesinde gerçekleştirdi.

MORGLU CENAZE YIKAMA ARACI ALINDI

Olukmanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek yönetimi, köylerine hizmet vermek adına, köylerinin ve çevre köylerine hizmet vermek adına morglu cenaze yıkama aracı alarak büyük destek sağladı. Dernek yönetimi sipariş verdikleri ve Ocak ayı sonunda teslim alacakları iki katlı morglu cenaze yıkama aracında incelemelerde bulundu. Olukmanlılar tarafından da büyük beğeni toplayan bu çalışma ile köylerde cenazeler modern cenaze yıkama aracında yıkanarak morga konulacak.