MEHMET TIRPAN

Vali Salih Ayhan, İlimizde hayata geçirilen Altın Kale Projesinin Sivas’a ciddi anlamda değer kattığını, Sıcak Çermiğin adeta şifa kaynağı olduğunu söyledi.

Sıcak suyun oluşturduğu görüntüden faydalanıldığını aktaran Ayhan, “Sıcak Çermiğin meydanında insanların gözüne, gönlüne hoş gelen bir alan oluşturduk. İnsanların keyifle bakıp ayaklarını suya sokacağı alanlar oluşturduk. Hakketten gördük ki olağan üstü bir ilgi oldu. Sıcak Çermiğin günü birlik potansiyeli de arttı. Bölgede çadır oluşturulması noktasında ciddi taleplerde vardı. 100 çadır aldık. Ortak alanlar oluşturduk” dedi.

Sıcak Çermik Bölgesinde iyi bir aşama kaydedildiğinin altını çizen Vali Ayhan, “Sıcak Çermiğe kimisi şifa için gelir, kimisi görsel bir ziyaret için gelir. Suyumuzu şuan rantabıl bir şekilde kullanıyoruz. Geleneksel çadır kültürünü yaşatmak adına da girişimlerimiz var. Sıcak Çermiğin üst tarafına çadırlar oluşturacağız. Yaklaşık 100’e yakın çadır alındı ve ortak kullanım alanları oluşturuldu. İnsanlar eski kültürleri istiyor. Bizlerde vatandaşların taleplerini karşılamak zorundayız. Önümüzdeki günlerde de yapılacak olan yatırımlarla birlikte Çermiğe ilgi oldukça fazla artacak. Sivas adeta her yönüyle ziyaret edilmesi gereken bir şehir oluyor. Yaz aylarında bölgede aşırı yoğunluğun olacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle yeni alanları oluşturacağız. Sivas’a ilkler konusunda her alana dokunmaya çalışıyoruz. Bölgeye oteller ve aguapark yapıldı. Alt yapı, imar ve yol düzenlemeleri tamamlandı. Uzak bir bölgeden içme suyu getirildi. Atık su derdide kalmadı. Yoğun ilgiye ilavetende modern yönetim anlayışına uygun Belediye ile birlikte Sivas Jeotermal A.Ş’yi kurduk. Şirket Sıcak Çermiği komple bir bütün olarak özel sektör mantığı ile işletecek. Bundan sonraki o bölgedeki yoğunluğu koordine edebilecek bölgeye gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak. Seyirlik oturma yerlerinin bir çoğu yapıldı eksik kalan kısımlarda giderilecek. Burada biz öncü olmak istedik. Sıcak Çermikten bütün vatandaşların faydalanmasını istedik” ifadelerini kullandı.