Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyası Sivas'ta da başladı. Kültür merkezlerinde oluşturulan kayıt masalarında okuma yazma bilmeyen vatandaşlar açılan kurslara kayıt oldu.

Sivas'ta Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi'nde başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyasının açılış programına Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve vatandaşlar katıldı. Merkezde oluşturulan kayıt masasında Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın görevlilerle birlikte açılan okuma yazma kurslarına kayıt olmak için gelenlerin kayıtlarını yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, başlatılan okuma yazma seferberliğine destek olduklarını belirterek, "Bütün kurumlarımızla bir bu kampanyaya hazırız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ihtiyaç duyulan her alanda kurslar açıyoruz. Bunların en başında okuma yazma ile ilgili olarak kurslar geliyor. Geçen yıl ortalama 770 kişiye sertifika verdik. İlimizde her yıl 800 kişi okuma yazma ile ilgili kurs almaktadır. Şuanda yaklaşık 25 bin kişi Sivas'ta okuma yazma bilmiyor. Bunu da sıfıra indirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Okuma yazma öğrenmek için açılacak kurslara kayıt için gelen vatandaşlar, okuma yazma öğrenecekleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.