HABER MERKEZİ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, okulların uzun bir aradan sonra tekrar açılacak olmasının öğrenciler kadar esnafı da sevindirdiğini söyledi.

Pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen yüz yüze eğitimin 6 Eylül itibariyle başlayacak olması durgun olan esnafı da hareketlendirdiğini ifade eden Köksal,  “Esnaf ve sanatkarlarımız pandemi sürecinde çok mağdur oldu. Okulların da kapalı olması özellikle bazı sektörlerimizi çok etkiledi. Ancak yüz yüze eğitimin başlayacak olması esnafımızı memnun etti. İki yıldır okulların açılmasını bekleyen servisçi, kırtasiyeci, okul kantini işletmecisi başta olmak üzere  eğitim sektörüne doğrudan ve dolaylı yoldan hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlarımız, yüz yüze eğitimin başlayacak olması nedeniyle büyük mutluluk yaşıyor. Okulların açılması, kırtasiye alışverişleri, önlükler, formalar, çantalar, ayakkabı, temizlik ürünleri, ulaşım hizmetlerinde faaliyet gösteren esnafımızı da yakından ilgilendiriyor. Yapılacak olan alışverişler piyasanın hareketlenmesine ve esnafın da iş yapabilmesi açısından büyük önem arz ediyor” dedi.

ESNAF BORÇLARINI ÖDEYEBİLECEK

Okullarla bağlantılı olarak çalışan esnafların, iki yıldır okulların kapalı olması nedeniyle iş yapamadığını, borçlarını ödeyemediğini dile getiren Köksal, “Bazı sektörlerdeki esnaflarımız, yüz yüze eğitimin başlamasını dört gözle beklemektedir. Okulların açılmasıyla servisçi, kantinci, kırtasiyeci başta olmak üzere bağlantılı çalışan esnaflarımız yapılacak alışverişlerle kira, fatura, vergi, sosyal güvenlik gibi birikmiş borçlarını ödeyebilecekler. Kredi çekerek ayakta durmaya çalışan esnaflarımız yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte birikmiş kredi borcunu ödeme imkanına da kavuşacak. Okul öncesi ve sonrasında velilerimizin yapacağı okul alışverişleri esnafımızın rahat bir şekilde nefes almasını sağlayacak” diye konuştu.