MEHMET TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda evde interneti olmayan öğrencilere yönelik il genelinde EBA destek noktaları kurulduğunu söyledi.

Açılan EBA destek noktalarından ihtiyacı olan öğrencilerin ücretsiz bir şekilde faydalandığını aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Covid 19 salgın sürecinden dolayı yüz yüze eğitime ara verilmişti. Öğrencilerin eğitimden geri kalmaması adına merkezde 47 ilçelerde 68 olmak üzere toplam 115 EBA destek noktası oluşturuldu. Öğrenciler bilgisayar ve internetten faydalanarak uzaktan eğitim faaliyetlerini rahatlıkla sürdürüyor” dedi.

EBA destek sınıflarında covid 19 salgınına karşı gerekli önlemlerin titizlikle yürütüldüğünü de aktaran Savaşçı, “ Hem bakanlığımızın hemde valiliğimizin katkıları ile il genelinde 115 EBA destek noktası kuruldu. Destek sınırları oluşturulurken Bilişim Teknolojileri sınıfı, Bilgisayar Atölyeleri ve Z kütüphaneler gibi bir çok alanda atölyeler oluşturduk. EBA destek noktalarında 1’inci sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilerimiz evde interneti yoksa EBA destek noktalarına gelerek faydalanabiliyorlar. Yada okul özlemi çeken çocuklarımız okullarına gelerek canlı derslerine katılabilirler. Sivas’ta hemen hemen her mahallemizde EBA Destek noktamız var. Çocuklarımız merkezlerimizi oldukça verimli kullanmakta. İçerisinde bulunmuş olduğumuz pandemi sürecinde okullarda hijyen, mesafe ve maske kurallarına riayet ediliyor. EBA destek sınıflarımız sürekli dezenfekte ediliyor. Okullarımızın lavobaları sınıfları pırıl pırıl. Velilerimizin hiç bir tereddütü olmasın. Okullarımız oldukça güvenli” ifadelerini kullandı.