MEHMET TIRPAN

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, Covid 19 salgınının eğitim camiasını ciddi derecede olumsuz etkilediğini, yeni eğitim döneminde farklı yöntemlerin kullanılması noktasında kararlar alındığını söyledi.

 31 Ağustos’ta Uzaktan eğitime, 21 Eylül’de ise yüz yüze eğitime geçileceği noktasında Milli Eğitim Bakanlığının açıklama yaptığını hatırlatan Eryıldız, “Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim konusunda hazırlık yapıyor. Sınıfların bölünerek yarı zamanlı eğitim modeline geçilmesi planlanıyor. Bu konuda ilimizde tüm fiziki imkanlarımızın yeni sisteme uygun olup olmadığını göz önünde bulundurmalıyız. Bu karar temelde uygulanmaya çalışılacak. Eğitimcilerimizde kendilerine verilen görevi layıkıyla yapmaya çalışacaklar” dedi.

21 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitim sistemi öncesi gerekli tedbirlerin alınması noktasında titizlik gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Eryıldız, “Sınıflarda öğrenciler arasında mesafe konması ve sınıfların bölünmesi planlanıyor. Ancak zaman zaman sınıf mevcutlarının fazla olduğu yerlerde bu eğitim modelinin imkansız olduğunu düşünüyoruz. Uzaktan eğitimle tam istenen verim alınmadı ama uzaktan eğitim sistemi bir telafi yöntemi idi. Öğrenciyi tamamen okuldan uzak tutmak yerine okula ne kadar irtibatlı tutabilrsek kaygısı idi o süreç. Fiziki anlamda bizimde tereddütlerimiz var. Özellikle küçük sınıflarda öğrencileri birbirinden nasıl uzak tutabileceğiz. Aylardır birbirinden uzak kalan öğrencileri birbirinden nasıl uzak tutacağız. Bu konuları Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda Bakanlık değerlendirecektir diye düşünüyorum. Okullara girerken ateş ölçülmesi ve bir çok sağlık tedbirlerinin alınması noktasında alınan tedbirlerin maddi külfetleri de olacaktır. Bakanlığın bunları da düşünmesi lazım. Ayrıca Öğretmenlere yönelik 24 Ağustos’ta başlayacak seminerler ya internet üzerinden olmalı ve ya ertelenmeli. Bakanlığın seminerler konusundaki ısrarını da anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.