Gültepe mahallesinde okullar bölgesine uzanan Farabi Caddesi ve yeni stadyum yolundaki çalışmalar tamamlanarak tekrar hizmete açıldı.

Sivas protokolü ve Sivaslıların katılı ile gerçekleşen açılış saygı duruşunda bulunulması ve ardından istiklal marşının okunması ile başladı.

Kuran tilavetinin ardından açış konuşması yapan Sivas Belediye Başkanı Sami aydın  öncelikle Cizre’deki hain saldırı da şehit düşen polislerimize Allah’tan rahmet diledi.

Açılışla ilgili olarak ta Sivas’ın Anadolu’nun önemli bir şehri olduğunu belirten Başkan Aydın, “Sivas kadim bir şehir. Kökü derinlere uzanan bir şehir. Bu şehri geliştirmek, bu şehri tarihine uygun hale getirmek bu şehirde yayan insanları mutlu kılmak bizim asli görevimiz. Bunun için ne kadar çalışsak azdır. Çünkü 15 Temmuz’da siz gösterdiniz. Emin olun hiçbir hizmetin, hiçbir projenin bedeli sizin duruşunuz karşısında çok bir şey ifade etmiyor. Hepinizle gurur duyuyorum. Biz göreve gelirken şunu ifade etmiştik. Sivas tek bir merkeze sıkışmış bir şehir. Kent meydanı dediğimiz yaklaşık 500 metre çapındaki bir alana hapsolmuş bir şehir. Bu şehri yaymamız lazım. Bu şehri açmamız lazım. İşte bunun için çalışmaların artık çok önemli olduğu nu düşünüyorum. Gültepe mahallesi gerçekten konum itibarı ile çok güz el bir mahalle. Ama yakın bir zamana kadar bu bölge harabe haldeydi. Son yıllarda okulların buraya gelmesi, adliyenin buraya gelmesi, yeni stadyumun bu bölgeye yapılması,yeni alışveriş merkezinin yapılıyor olması ve önceden inşaatı başlayan fuar binasının bu bölgeye yapılıyor olması bu bölgenin gelişmesinde önemli adımlardı. Ancak alt yapıyı da buna uygun hale getirmemiz gerekiyordu. Geçen seneden bu yana yapılan çalışmalarla bu bölgenin yağmur hattı projesi tamamlandı ve  şuan da bulunduğumuz bölgeden Kızılırmak’a uzanan sekiz yüzlük borularla yapılan çalışmalar bu bölgenin önemli bir sorununu çözdü. Diğer taraftan alt yapıda sadece yağmur hattı değil,asbest boruların değişimi,kanalizasyon hatları gibi birçok alt yapıda bu süreçte ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde yapıldı ve mahallemize kazandırıldı. Bugünde görsel olarak  yollarımızın kaldırımlarımızın da Sivas’ımıza layık, mahallemize layık bir şekle büründüğünü görüyorum” dedi.

Oyunlara gelmeyeceğiz

Daha sonra söz alan Sivas Valisi Davut Gül ise öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ise başsağlığı dileyerek “Hiç şüphesiz ki terörün amacı insanları karamsarlığa sürüklemek. Biz millet olarak devlet olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. Karamsarlığa düşmeyeceğiz. Daha çok çalışacağız. Daha çok üreteceğiz. Birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza edeceğiz. Terör ve teröristle de kararlı bir şekilde sonsuza kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Burası adeta bir gül bahçesine dönüşecek

Bir işi yapmanın önemli olduğunu ancak daha önemlisinin bu işin nasıl yapıldığı olduğunu belirten Vali Gül, “Memnuniyetle görüyoruz ki yapılan yolların genişliği, kaldırımların genişliği, engellilerin düşünülerek onların da yürüyebileceği şekilde yolların tasarlanması çok güzel bir olay. Tabi burada çok önemli olan iki yatırım var. Biri stadyum. Geldiğimizden beridir ki soruluyor. Stadyum yetişecek mi? Sivasspor zamanında  burada top oynayabilecek mi? Maçlarını yapabilecek mi? Sivasspor zamanında maçlarını burada oynayacak ve stadyumun bütün eksiklikleri giderilecek. İkincisi okullar bölgesi. Ben geldiğimde milli eğitim bakanımız talimatlandırdı. Dedi ki okullar bölgesi adeta gül bahçesine dönsün. Bununla ilgili bir toplantı yaptık. Burayla ilgili belediye başkanlığımız üzerine düşen görevi yaptı. Özel idare ihalesini tamamladı. Ayın birinde dokuz tane okulumuzun çevre düzenlemesi ihalesi yapılacak. Burası adeta bölge parkı gibi olacak. Burası tamamlandığında Sivas’a yakışır bir yer olacak. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.