YÜKSEL MENEKŞE

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma- Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yeni ‘Okul Servis Yönetmeliği'ne ilişkin basın açıklaması yaptı. Yönetmeliğin amacı ve içeriği hakkında bilgiler veren Bakan Yılmaz, velileri ve eğitimcilerin önerilerine açık olduklarını belirtti.

Yılmaz yaptığı açıklamada, ‘’Araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi ve servislere ilişkin hizmet satın alınması işlemleri, mülki amirlerin onayına taabi olmak kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığınca yerine getirilecektir. İnanıyoruz ki yeni yönetmelik çerçevesinde verilecek hizmet daha iyi, daha güvenli ve sağlıklı olacaktır. Bu sistemde de eksikler olabilir. ‘Şöyle olsa daha iyi olur’ diyen verilerimiz ve milli eğitim mensuplarımız olabilir. Onlara da şunu söylüyoruz; eğer bir şikayet varsa, daha iyi düzeltilmesi gereken bir husus varsa Milli Eğitim Bakanlığı iletişim merkezi olan 147’ye bildirirlerse ortak aklı bulup, geleceği için evlatlarımıza daha iyi bir hizmet veririz. Yeni yönetmeliğin hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Yeni sistemde yer alan bazı değişikliklerin ise şunlar olduğu belirtildi: Denetim Komisyonları kurulacak, Araç takip sistemi zorunlu hale gelecek, Milli Eğitim Bakanlığı ‘Okul Servis Şoförü Sertifikası’ verecek, Rehber öğretmene tutanak yetkisi verilecek, Şoförler her yıl aile hekimlerinden rapor alacak, Şoförler zorunlu sertifika eğitimi alacak, Soruşturma geçiren şoför olamayacak, Uyuşturucu suçu olan şoför olamayacak.