MELTEM DUMAN

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte okul servisçilerinin de yüzleri gülmeye başladı. Pandemi nedeniyle okulların kapanmasıyla birlikte zor zamanlar geçiren servis şoförleri yoğun mesai yapmaya başladı. Her ne kadar servis ücretleri konusunda tartışmalar çıksada sonuç tatlıya bağlandı.

Hijyen kurallarına göre oturma düzeni ayarlayan servis şoförleri öğrencileri okula ulaştırarak uzun süre hareketsiz olan sektörlerini canlandırdılar.

Okulların açılması ile birlikte rahat bir nefes aldıklarını dile getiren servis şoförleri; “Okulların açılması bizi de veliler ve öğrenciler kadar mutlu etti. Uzun süre işsizdik. Okulların kapatılması bizi de olumsuz etkiledi. Yüz yüze eğitime şükürler olsun ki geçildi. Umarım salgın bir an önce biter. Velilerin talebi yoğun. Çünkü çocukları okula götürecek vasıtaya her zaman ihtiyaç var. Fiyat konusunda uzlaşım genel manada sağladık. Açıkçası salgın korkusu ve çalışan aileler mecburi ulaşım için bizi tahsis ediyor. Güvenli şekilde öğrencileri evlerine ulaştırıyoruz. Temennimiz okulların bir daha kapatılmaması yönünde. Hijyen kurallarına dikkat edildiği için  Sivas maviye döndü. Aşı olmayan Sivas’ta neredeyse yok. Herkesin bu duyarlı davranışından dolayı kutluyoruz” dedi.

Son olarak en az minik öğrenciler kadar okul heyecanını kendilerinin de yaşadıklarını belirten servis şoförleri, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.