Mehmet TIRPAN

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul-Sektör İşbirliği değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Mesleki ve Teknik Eğitim alanında gerçekleştirilen işbirliği çalışmalarının masaya yatırıldığı toplantıda Sektör temsilcileri ve öğretmenlerin,  görüş öneri ve talepleri değerlendirildi. Vali yardımcısı Zihni Yıldızhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara öğrencilerin meslek atölyelerinde hazırladığı Sivas mutfağından ikramlar yapıldı.

Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mesleki ve Teknik Eğitime verdiği önem sayesinde bu alanda önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Bu vesile ile bu tür toplantıların düzenlendiğini belirten Yıldızhan, sektör temsilcilerinin görüş talep ve önerilerini dinledi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise, mesleki ve teknik eğitim alanında sektör işbirliğinin önemine dikkat çekti. Öğrencilerin sağlanan işbirliği ile birlikte kendi alanlarında mesleki beceri kazanarak, daha donanımlı hale geldiğini belirten Altınsoy, bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı’nın önemli çalışmalara imza attığını da belirtti.

Mesleki ve Teknik Eğitim alanında güzel gelişmelerin yaşandığının altını çizen Altınsoy: “Sektörün gelişmesi için hem çeşitli yarışmalar yapıyor hem de sektörün sorunlarına çözüm üretilmesi için çeşitli toplantılar düzenliyor. Bu toplantılardan bir tanesini de burada gerçekleştiriyoruz. Toplantımızda sizden gelecek talepleri not alarak olabilecek şeyler varsa düzeltmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Bizim sizden istediğimiz bu çocuklarımıza kendi çocuklarınız gibi sahip çıkmanız. Her şey kâğıtla kitapla olmuyor. Esnaflığın, kâğıdı kitabı yok. Bazı şeyler tecrübeyle oluyor. Bu çocuklarımızın göremediği, okulda öğretmenlerimizin söyleyemediği ama uygulamada olabilecek bazı şeyleri sizler vasıtasıyla kazanmalarını hedefliyoruz. Bizler öğrencilerimizin meslek alanlarında daha gelişmiş olarak hayata hazırlanmalarını sağlayacağınızdan eminiz” ifadelerini kullandı.