MEHMET TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, ilimizde yaklaşık 1 haftadır sürdürülen telafi eğitimlerine velilerin öğrencilerini göndermelerini istedi.

İlimizde yürütülen telafi eğitimlerinde öğrencilere yıl içerisinde işledikleri konuların tekrarının yapıldığını ifade eden Savaşçı, “Öğrencilerimize hızlandırılmış dersler veriliyor. Eksik görülen konular tekrar ediliyor. Telafi eğitimlerimiz 2 Temmuz’da bitecek. Bu konuda velilerimiz daha duyarlı olmalarını ve öğrencilerini telafi eğitimlerine göndermelerini istiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı hayata hazırlamak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

“BAKANLIĞIMIZINDA ÇOK GÜZEL FAALİYETLERİ OLACAK”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaz dönemi için “Telafide Ben de Varım” sloganıyla hayata geçirdiği proje hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Savaşçı, “Milli Eğitim Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocukların fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla başlattığı "Telafide Ben de Varım" programına da başvurular devam ediyor. Programa katılacak olan öğrenciler https://telafidebendevarim. meb.gov.tr adresinden başvuruda bulunabilecek. "Telafide Ben de Varım projesine şuan itibariyle ilimiz geneli okullarımız tarafından 5.450 faaliyet ve etkinlik girişi yapıldı. 5 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında sürecek faaliyetlere sürekli yeni etkinlikler eklenecek olup, velilerimizin yakından takip etmeleri ve öğrencilerimizi okullarımıza yönlendirmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.