MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesinde hocalar ve öğrenciler tarafından yapılan projelere destek olduklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda hocaların projelerine destek verildiğini ancak öğrencilerin projelerine ise destek verilmediğini gördüklerini aktaran Rektör Alim Yıldız, “Hocalarımızın projeleri ne kadar önemli ise öğrencilerimizin de projeleri bizim için önemli. Bu sorunu ortadan kaldırmak için öğrencilerin projelerinin desteklenmesi konusunda da karar aldık. Son iki yıldır öğrencilerin yapmış olduğu bilimsel projelerini destekliyoruz” dedi.

Öğrencilerin projelerinin desteklenmesinin ardından ciddi başarılar elde ettiklerinin altını çizen Rektör Yıldız, “TÜBİTAK’a verilen 38 öğrenci projesinden 32 tanesi geçti. Bu da Üniversitemiz adına güzel bir başarı. Projelerin desteklenmesi noktasında aldığımız kararın doğru bir karar olduğunu gördük.  Özellikle öğrencilerimize bilimsel çalışmalar noktasında daha önceden destek veremiyorduk. Bütün Üniversitelerde BAP dediğimiz Bilimsel Araştırma Projeleri Merkezi var. Burada hocalarımız herhangi bir çalışma yapmak istediklerinde projeyi BAP’a veriyorlar. Oradaki kurum projenin yapılabilirliği konusunda karar veriyor bizde maddi destek veriyorduk. Ama öğrenci projelerine desteğimiz yoktu. Geçen yıl BAP ile ilgili yaptığımız çalışmada öğrencilerin yaptığı projelere maddi destek verilmesi noktasında karar verdik. Şuanda herhangi bir öğrencimiz proje verdiğinde kurum onay verdikten sonra biz destek veriyoruz. Yani Lisans seviyesindeki bir öğrencinin bilimsel anlamda proje desteği alması önemli. Öğrenci bu projeyi yaptığında bilimsel yayının nasıl yapılacağını da öğrenmiş olur ve kendisine bir yol çizer. Fakülte bittikten sonra yüksek lisans veya doktora yaparak akademik hayata geçtiğinde ona bir teşvik olur. Tecrübe çok önemli. Öğrencinin önünü açmak konusunda bu çalışmalar çok önemli” ifadelerini kullandı.

“TEKNOFEST YARIŞLARINDA İNŞALLAH BAŞARI ELDE EDECEĞİZ”

İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST yarışmasına Üniversiteden 4 takımın katıldığını da aktaran Rektör Alim Yıldız, “Bu yıl 4 tane takımımız oluştu. Bu takımlar Mühendislik, Eczacılık ve Tıp Fakültesi gibi bölümlerden. Her bir takımın başında da danışman hocalar var. Mühendislik Fakültesinde yer tahsisinde bulunduk. Arkadaşlarımız yaz boyunca çalıştı ve halende çalışıyorlar. Çalışmaları sırasında ihtiyaç duyulan her malzemeyi de temin ettik. Ön elemeden geçtiler. Yarışmada güzel başarılar elde edeceklerine inanıyoruz. Öğrencilerimiz çok güzel projeler ortaya çıkardılar” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.