MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 20 Eylül’de yüzyüze eğitimin başlamasının ardından Cumhuriyet Üniversitesinin gençlerle dolup taşacağını söyledi.

Bir buçuk yıldan beri salgından dolayı öğrencilere mecburen uzaktan eğitim verildiğini ancak bu yıl hayatın normale döndüğünü ifade eden Rektör Alim Yıldız, “2 ay önceden Üniversitemizin akademik takvimlerini yaptık. Finallerin ne zaman yapılacağı ve 1. ve 2. dönemin ne zaman sona ereceği konusunda kararlar aldık. Yine yaz okullarının nasıl seyredeceği konusunda görüşmeler yaptık. Şuan biz eğitim öğretime hazırız. 20 Eylül’de öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

Yüz yüze eğitimle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığının altını çizen Rektör Alim Yıldız, “1,5 yıldır öğrencilerimiz den uzağız. Öğrencilerimizi özledik. Binalarımız, hocalarımız ve çalışanlarımız hazır. Öğrenci olmadığı zaman Üniversitenin de bizim açımızdan bir tadı yok. Yüz yüze eğitimin başlaması öğrencilerimiz açısından da faydalı olacak. 1,5 yıldır online eğitimler verdik ancak öğrencinin sınıfta hoca ile karşı karşıya gelmesi hocaya soru sorabilmesi elbette önemli. Üniversitenin öğrencilere kazandıracağı çok şey var. İmkanları bol olan bir üniversitede öğrencilerin yüze eğitim almaları daha doğru. Salgın sürecinde online eğitimler verdik ancak verilen eğitimler yüzyüze verilen eğitimler kadar faydalı olmuyor. Alt yapımız vardı ama ufak tefek sıkıntı çektik ama fazla bir sorun yaşamadık. Yaz döneminde de herhangi bir sıkıntı çekmeden ikinci dönemi tamamladık. 2020-2021 Eğitim öğretim yılının başından itibaren de online eğitimler ve sınavlar yaptık. Devletin alacağı herhangi bir karar olmazsa biz yüzyüze eğitime hazırız. Öğrenci gelsin artık normal hayata geçmemiz lazım. Üniversite personellerimiz, hocalarımız aşılarını yaptırdılar. Öğrencilerimize de aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz çünkü öğrenciler bizlere emanet. Burada onların başına herhangi bir şeyin gelmesini elbette arzu etmeyiz. Biz her türlü tedbiri alacağız” ifadelerini kullandı.