MELTEM DUMAN

Korona virüs sebebiyle eğitime ara veren öğrenciler eğitimin tekrar başlayacak olması nedeniyle Sivas’a dönmeye başladı. Aileleri ise çocuklarının kalacakları yerleri şimdiden ayarlamaya başladı. Eğitimin başlayacak olması ile birlikte özel yurt ve apartlar da kapılarına vurdukları kilitleri nihayet açtı. 6 Eylül’de açılması beklenen yurt işletmecileri öğrencilerini heyecanla bekliyor.

Kapatma dolayısıyla birçok özel yurt, apart, stüdyo evler uzun süre kilitli kaldı. Hal böyle olunca işletmecilerini zora sokarak ekonomik buhrana sürükledi. Milli Eğitim Bakanlığının tekrar yüz yüze eğitime yeşil ışık yakması yurt işletmecilerini umutlandırdı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan pansiyon işletmecisi Osman Nuri Kurucay, “ Tüm Dünya’yı derinden etkileyen covit-19 salgını ile 2020 Mart ayından bu yana  kapalı olan kurumlarımız yaklaşık 20 ay kapalı kaldı. Bu kapanma sürecinde gerek kirayı ödeme, gerekse faturalarımızı ödemekte zorluk çektik. Devletimizden herhangi bir destek görmedik. 15 yıldır pansiyon ve yurt sektöründe öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Yurt odalarımız 4-3 ve 1 kişiliktir.150 kişi kapasitesi olan pansiyonumuzda sabah ve akşam yemeği hizmeti veriyoruz. Sıcak su, internet hepsi dahil ücretin içerisinde cüzi miktarda yansıyor. Salgın sebebiyle fiyatlarda pek fazla zam uygulamadık. Çünkü öğrenci ve ailesinin ücret ödemesinde zorluk yaşamasının önüne geçmek adına zam yapmama kararı aldık. Kilit vurulup boş kalmasındansa uygun fiyata öğrencilere verip mağdur etmeden barınmalarını sağlayarak yurtlarımızı cazip hale getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak Kurucay, aşılanma ile yüz yüze eğitime geçilme kararını dört gözle beklediklerini, bu sayede kapatılmanın tahribatını bir nebze atlatacak olma umuduyla heyecanlı şekilde beklediklerini ifade ederek sözlerini sonlandırdı.