Mehmet TIRPAN

Sivas Gürün Göbekveren İlköğretim Okulu öğrencilerine okul malzemesi ve giyecek yardımında bulunuldu. Çocukların iyi şartlarda yetiştirilmesi ve değişen yaşam koşullarına uyum sağlamaları için gerekli ortamların hazırlanmasının sağlanmasının herkesin ortak çabası ve sorumluluğu olduğuna inanan Asis Monticola gönüllüleri, Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan 15 öğrencili Göbekveren İlkokulu öğrencilerine yardımlarda bulundu.

Yerel olarak projeye destek veren Gürün’lü İşadamı Erol Bozkuş ve çalışanları da gerek yardımların köye ulaştırılması gerekse gönüllülerin okula ulaşması konularında desteğini eksik etmedi. Programa  Gürün Kaymakamı Hicabi Aytemür, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir’de katıldı.

Getirdikleri yardımları çocuklara dağıtan gönüllüler, onlarla resim aktivitesi gerçekleştirerek sosyal sorumluluk projesini, sosyal duyarlılık çerçevesinde yerine getirdiler.

Göbekveran İlkokulu Öğretmeni Gamze Boy ve öğrenciler, aileleri ve köyün ileri gelenleri tarafından köy okuluna ulaştırılan yardımlar büyük mutlulukla karşılandı.