YÜKSEL MENEKŞE

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Sivas’ta uygulanması planlanan eğitim programı masaya yatırıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hikmet Canpolat, Şube Müdürü Anakız Yörük, rehber öğretmenler ve İŞKUR yetkilileri katıldı.

Programın açış konuşmasını İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat yaptı. Canpolat, iki bakanlık arasında imzalanan protokol kapsamında Sivas’ta uygulanacak eğitim programı hakkında bilgi verdi. Canpolat, “Rehberlik faaliyetleri ile bizim iş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerimizin ortak yürütüldüğü bir alan var. Bunu da yapılan protokol taahhüt altına alıyor ve size de bize de yetki ve sorumluluklar veriyor. Bu yetki ve sorumlulukları en doğru şekilde değerlendirir, koordinasyonu da sağlam ve programlı bir şekilde götürebilirsek hem sağlıklı neticeler görmüş olur, hem de bir takım olumsuzluklarla karşılaşmamış oluruz. Çalışma ve İş Kurumu Sivas’ta 90 personelle 630 bin kişiye hizmet vermeye çalışan bir kurum. Bu 90 personelin 35 tanesi iş ve meslek danışmanı. Bu personel, 70 bin iş arayan, 7 bin de işveren kişiye danışmanlık hizmeti veriyor. Üstüne de okullarda öğrencilere mesleki anlamda, doğru meslek seçme, iş hayatına yönlenme anlamında eğitim verecek.” dedi. Bu eğitimin planlaması ve içeriğine yönelik, değerlendirmelerin bu toplantıda yapılacağını ve uygulamaya geçileceğini belirten Canpolat, çalışmanın hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise öğrencilerin erken yaşta doğru mesleklere yönlendirilmesi açısından, uygulanacak olan çalışmanın çok önemli olduğunu söyledi. Bu noktada her iki kuruma da önemli görevler düştüğünü söyleyen Altınsoy, İŞKUR uzmanları ve rehber öğretmenlerin bu noktadaki gayretlerinin önemine değindi. Altınsoy, “Bu protokol kapsamında hem İŞKUR Müdürlüğümüze bağlı personelimiz, hem de okullardaki rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize meslek seçimi noktasında bir nevi danışmanlık hizmeti sunacaklar. Erken yaşta sunulan bu hizmetler, öğrencilerimize doğru meslek seçimi konusunda yol gösterirken, ileride yaşanacak işsizlik problemine de bugünden önlem olacak. Böylece, erken dönemden itibaren hem işsizliğe çözüm üretilmiş olunacak hem de ülkemizin geleceğine katkı sağlamış olacağız. O nedenle sizlerin görev ve sorumluluğu çok büyük. Okula gittiğinizde özet ve net bilgiler aktarmalı, öğrencileri sıkmadan mesleki konularda temel bilgilendirmeler yapılmalıdır. Ben hepinize bu çalışma dolayısıyla teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi. Konuşmaların ardından, rehber öğretmenler ve İŞKUR uzmanları programın içeriği ve uygulamasına yönelik fikir alışverişinde bulundu.