YÜKSEL MENEKŞE

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün gerçekleştirildi. Sivas İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edilmiş olan merkez İMKB okulunun bakım ve onarım ihtiyaçlarının incelenmesi hakkındaki önerge görüşüldü. Konuya ilişkin hazırladıkları rapor hakkında meclis üyelerine bilgi veren Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Murat Toraman, okulda bin 270 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Toraman, ‘’Kılavuz mahallesinde bulunan İMKB okulunun idarecilerle birlikte 80 öğretmen görev yapmakta. Okulda anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri birlikte eğitim almaktadır. Okul eskiden taşımalı olarak hizmet veren bir okuldu. Okulun arka kısmında okul binası ile ciddi anlamda kot farkı bulunan bir spor salonu ve eskiden yemekhane olarak kullanılan atıl bir bina bulunmaktadır. Spor salonu aktif kullanılmakta olup, yemekhane binası olarak adlandırılan bina atıl vaziyettedir. Bina ile ilgili önlemler alınması gerekmektedir. Mevcut okulun ihata duvarı topraktaki kayma nedeniyle sıkıntılıdır, bu sebeple önlem alınmalıdır. Bu durum öğrenciler için tehlike arz etmektedir. Okulun camlarının çerçeveleri alüminyum doğramadır. Mekanizmaları, kol ve kilit sistemleri çalışmamaktadır. Sınıfların havalandırılması çalışmadığı için vidalanmak zorunda olan pencerelerden havalandırma sağlanamamaktadır. Mevcut camlar tadilatla düzelecek gibi durmamaktadır. Mümkünse pimapen ile değiştirilmelidir.”

Okulda yalıtımın da bulunmadığını aktaran Toraman, “Camlarda olan sıkıntılarla birlikte okulda aylık 15-18 bin lira ortalamasında doğalgaz faturası gelmektedir. Okulumuzun tuvaletlerini anaokulu, ilk ve ortaokul seviyesinde yavrularımız ortak kullanmaktadır. Okulun tuvaletleri genel anlamda bakımsız durumdadır. Özellikle ıslak zeminlerinde ve fayanslarında ciddi sıkıntılar vardır. Tuvaletlerle 3 kabin bulunmaktadır ve her kabini ortalama 90 öğrenci kullanmaktadır. Okulun boya ihtiyacı bulunmaktadır. Okuldaki kantinin bulunduğu kısımda duvarda eğiklik meydana gelmiştir. Önlem alınmalıdır. Okula basketbol sahası inşa edilmiş, potalar getirilmiş fakat yerine alandaki sıkıntılar nedeniyle takılamamıştır.

Okulun genel anlamda problemleri bu şekildedir. En acil olacak şekilde okulun ıslak zeminleri, camları ve ihata duvarına müdahale edilmelidir” diye konuştu. Komisyon raporu değerlendirilmek üzere oy birliğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi.

Öte yandan dünkü oturumda Şarkışla Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait bir adet MST 644 Beko Loder iş makinesinin ilçe sınırları içerisinde çalıştırılmak kaydıyla İl Özel İdaresi’ne bağışının kabulüne ve Gürün ilçesi Güneş köyü içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Uzunpınar ve Tahtalı membalarından su tahsisi yapılmasına karar verildi. Temmuz ayı meclis toplantıları bugün saat 11.00’de gerçekleştirilecek üçüncü oturumla devam edecek.