MEHMET TIRPAN

Divriği İlçesine yeni bir okul yapılması noktasında Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ortaklaşa çalışma yaptı. Komisyonun hazırladığı rapor hakkında bilgi veren İl Genel Meclis Üyesi Arzu Polat, Divriği İlçesinde bulunan 970 konutlu TOKİ Evlerindeki okul ihtiyacının olup olmadığı noktasında üç komisyonun üyelerinin toplanarak yerinde inceleme yaptığını ve rapor hazırlandığını söyledi.

Bölgedeki mevcut okulların eski olduğunu TOKİ bölgesinde kalan öğrencilerin ilçenin merkezindeki okula gitmekte oldukça sıkıntı yaşadığını tespit ettiklerini aktaran Polat, “İlçe nüfusunun yüzde 30’ unun TOKİ’de bulunduğu, kış aylarında yol ve fiziki şartlar düşünüldüğünde eğitim için çocukların okula geliş gidişlerde zor şartlarla karşı karşıya kaldıkları gözlemlenmiştir. Ayrıca, eğitim için öğrencilerin gittikleri en yakın okulunda fiziki şartları göz önüne alındığında okulun 50 - 60 yıllık bir okul olması sebebiyle okulda çatlakların oluştuğu ve rutubet ortamı görülmüştür. Öğrenciler için güvenli ve sağlıklı bir ortam olmadığı görülmüştür. Divriği bölgesinde okullarda sınıf mevcut ortalaması 15 öğrencidir. Genel anlamda yeni bir okul ihtiyacı yoktur. Ancak TOKİ Evlerinin kenar bölgede kalması ve 250 civarı öğrencinin burada ikamet etmesi nedeniyle 250 öğrencinin okuyabileceği Ana Okulu, İlkokul ve Ortaokulu kapsayacak 16 derslikli bir okul yapılması uygun mütaala edilmiştir. Sonuç olarak raporumuzun değerlendirilmek üzere İl Özel İdaresi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi uygun görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Divriği İl Genel Meclis üyesi Yalçın Akkaya, Divriği İlçesine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan konut alanının içerisinde okul olmadığı için öğrencilerin evlerinden yaklaşık 2,5 km uzaklıktaki okula gitmek zorunda kaldıklarını gündeme getirmişti.

Önergeye ilişkin söz alarak Akkaya’ya destek veren Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Sadık Güller ise, “Sivas’taki ve Türkiye’deki toplu konutlarda okul cami gibi sosyal donatı yerlerin yapılması lazım. Ancak Toplu Konut İdaresi bu alanlarla ilgili ya arsadan dolayı yada bütçeden dolayı çalışma yapmadı. Ancak bu bölgeye acilen bir okulun yapılması gerekli. Yapılması istenilen okulun içinde ana sınıfının da olması iyi olur” ifadelerini kullanmıştı.