Mevlana Ortaokulu öğrencilerinden anlamlı program.

Mevlana Ortaokulu öğrencileri tarihimizdeki en acı olayların başında gelen “Sarıkamış Harekatı”nı ve vatan uğruna donarak can veren kahramanlarını anmak, hatıralarını canlı tutabilmek için Sivas 5. Er Eğitim Tugay Komutanlığında  “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı" düzenledi.

Tarih bilincini kazandırmak, vatan sevgisini aşılamak ve milli benlik duygusunu artırmak için düzenlenen programa Sivas 5. Er Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip, üst düzey komutanlar, Mevlana Ortaokulu Müdürü Nadi Aksoy, Müdür yardımcıları, Okul Aile Birliği üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul önünde toplanan 500 öğrenci ve öğretmen eşliğinde başlayan Tugay Komutanlığına yürüyüş  “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” , “ Vatan sana canım feda”, “Allahuekber” sloganlarıyla gerçekleştirildi. Tugay Komutanlığına giden öğrenciler “Dedelerimizin izindeyiz” yazılı kırmızı beyaz kıyafetleriyle, pankart ve bayraklarıyla gören herkesi duygulandırdılar. Tugaydaki sinema salonunda saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programda Sosyal Bilgiler öğretmeni Emel Atmar yaptığı duygu yüklü konuşma ile herkesi etkiledi. Bu konuşma ile gözleri dolan izleyiciler müzik öğretmeni Arzu Kapıcıoğlu Tuç’un önderliğinde öğrencilerin hazırladığı “Sarıkamış Kardelenleri” adlı oratoryoyu izlerken gözyaşlarını tutamadılar.

Bu duygusal anların ardından Yüzbaşı Hakkı Gürol Yazıcılar izleyenlere Sarıkamış Harekatının askeri ve siyasi yönleri hakkında bilgi verildi. Yüzbaşının konuşmasından sonra Mevlana Ortaokulu Müdürü Nadi Aksoy, Tugay Komutanı Mehmet Kip’e öğrencilerin yaptığı bir ebru çalışmasını hediye etti.

İlgiyle izlenen programın ardından öğrencilere Oğuzlardan günümüze Türk tarihini anlatan “Atatürk Dershanesi” gezdirildi. Daha sonra Tugay Komutanı, üst düzey komutanlar, temsili Sarıkamış askerleri, Mevlana Ortaokulu personeli ve öğrenciler Tugay içinde “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” gerçekleştirdi. 4 km km’lik bu yürüyüşün sonunda Sivas Belediyesi tarafından öğrencilere ikram edilen çorbaların içilmesiyle program sona erdi.