MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas’ı tercih eden öğrencilerin köklü bir üniversitede eğitim görecekleri için şanslı olduklarını söyledi.

Yerleşke ve çevre açısından Cumhuriyet Üniversitesinin Türkiye’de ilk 5 Üniversite arasında yer aldığının altını çizen Rektör Yıldız, “Cumhuriyet Üniversitesini tercih eden öğrenciler imkanların bol olduğu bir üniversiteyi tercih etmiş oldular.  Hem eğitim anlamında hemde faaliyetler anlamında oldukça iyiyiz. 11 bin dönümlük yeşil ve güzel bir yerleşkemiz de var. Ayrıca içerisinde 4-5 bin balığın bulunduğu çok güzel bir göletimiz de var. Öğrencilerimiz bu alanda rahatlıkla dinlenebiliyor. Gölet civarında yaptığımız Minia Sivas projemizde de bölgeye ayrı bir güzellik kattı” dedi.

Eğitim açısından da öğrencilerin kendi alanları ile ilgili çalışabilecekleri alanların olduğuna dikkat çeken Rektör Alim Yıldız, “Salgından önce 1 ve 2 sınıfta okuyan öğrencilerimiz son sınıfa doğru gelmiş olacaklar ve Üniversitedeki bir çok değişikliği de görmüş olacaklar. Köklü bir Üniversite olmamızdan dolayı sportif alanlarımız çok fazla. Sadece futbol değil voleybol ve diğer branşlarda da çok fazla alanımız var. Bunların dışında da yine kültürel alanda da düşündüğümüzde Kültür Merkezlerimiz var. Bizim 1. Kültür Merkezimiz 500 kişilik ana solan ve 100 kişilik ayrı salondan oluşuyordu. Burada kültürel etkinlikleri rahatlıkla yapabiliyorduk. İkinci bir Kültür Merkezimi açtık. 4 Eylül Kültür Merkezimizde bölgede bulunmayan kapasitede bin 300 kişilik bir ana salonumuz var. İstenilen her türlü faaliyet yapılabilir. Yine 4 Eylül Kültür Merkezinde 3 ayrı salonumuz var. Etkinlik ve kültürel faaliyetler noktasında Üniversitemiz oldukça zengin. Öğrenci kulüplerimiz var. Biz bu kulüplere de çok fazla önem veriyoruz. Öğrencilerin yapabilecekleri sanatsal ve kültürel faaliyetlere de destek oluyoruz” şeklinde konuştu.