Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde uygulanmakta olan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi “ kapsamında yapılan Sivas il Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı. Seçime Milli eğitim Şube Müdürü Harun Tan ve öğretmenler katıldı.

Meclis başkanlığı seçiminde 15 ilçeden 80 öğrenci 8 aday için oy kullandı. Seçimleri 36 oy ile Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi öğrencisi Ünal Bulut kazandı.

SALONDA GERGİN ANLAR

Sekiz adayın yarıştığı seçimlerde ne yazık ki yumruklar konuştu. Seçimi kazanan isim olan Ünal Bulut isimli öğrenci konuşması öncesinde hazırladığı slaydı diğer öğrenci arkadaşlarına izletmek istedi. Slaytta Bulut’un Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile çekindiği fotoğrafların yer aldığını gören bir grup öğrenci tepki gösterince salon bir anda karıştı. Siyasetin gölge düşürdüğü İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçiminde oy kullanmak için ilçelerden gelen ilkokul öğrencileri ile kız öğrenciler kavganın arasında kaldı. Siyasi olarak karşıt görüşlü olan öğrencilerin kavga ettiği seçimde minik öğrencilerin korkuları ise yüzlerinden okundu. Olayın büyümesi üzerine salona çevik kuvvet ekipleri gelerek müdahale etti. Polisler kavga eden öğrencileri ayırdıktan sonra oy kullanmayacak olan ancak seçim salonunda bulunan gençleri bina dışına çıkartarak olayın büyümesine engel oldu.

Olayların yatışması ve diğer adaylarında konuşmalarını yapmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Seçimi 36 oy alan Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi öğrencisi Ünal Bulut kazandı. Bulut ilimizi Mecliste temsil edecek.